Kezdőlap Hírek Pollák Antal Járási Informatika Verseny őszi fordulója…

Pollák Antal Járási Informatika Verseny őszi fordulója…

21

2019. november 7-én délután több mint harminc, 7-8. évfolyamos általános iskolás diák érkezett a HSzC Pollák Antal Szakképző Iskolájába Szentesről és a környező településekről, hogy a minden év novemberében megrendezésre kerülő Járási Informatika Versenyen megmérettesse magát.

Az idei verseny a jövőbe mutató technológiák közül az Okosotthonok és okoseszközök téma köré szerveződött és 5 feladat megoldásából állt. Az első feladat önmagában a nevezési feladat volt, amelyben az okosotthonokról kellett prezentációt készíteniük a tanulóknak.

Ezután helyet kapott egy programozási készségeket felmérő online moodle teszt. A folytatásban internetes keresési feladatokat kellett megoldani az „okos” eszköz és technológia témakörben. A versenyzőknek ezt követően informatikai technológiai tesztkérdéseket kellett megválaszolniuk. Az izgalmas megmérettetést egy kétoldalas Word dokumentum szerkesztése és formázása zárta.

A versenyt követően a tanulók vendégül lettek látva, és a teázás közben már mindenki vidáman és önfeledten beszélgetett a versenyen szerzett élményeiről.

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36


Forrás