Kezdőlap Hírek Boldog születésnapot Magdika!…

Boldog születésnapot Magdika!…

115

2019. szeptember 8-án a Szentesi Madármentő Állomáson ünnepelte 10. születésnapját Toy Aishah Magdika, aki nem kért ajándékot videó meghívójában, hanem inkább az arra fordítandó összegből a madarak mentéséhez szükséges anyagokat. Ez nem csak kötszer, gyógyszer, fertőtlenítő szerek, hanem eleségek vagy pl. a madármentő állomáson végzett foglalkozások támogatása eszközökkel.

Sok-sok ajándék érkezett, és a kislány videója olyan szinten elterjedt a közösségi médiában, hogy már gyűjtenek a Brazíliában, Dél-Afrikában is annak láttán.

– Ez a gyűjtés, csak most kezdődött, és a tovább folytatáshoz kell erő – mondta Magdika anyukája. A nyári táborozás két hete alatt a lányok annyit tanultak itt, melyet egy év alatt sem az iskolában.

Ezen a napon nem csak egy születésnapot ünnepeltek, hanem a Madármentő Állomás a második születésnapját. 2017. nyarán kezdte meg működését Szentes belvárosában a Bocskai utcán. A volt óvoda épülete, újra gyermekeket fogad, akiknek a természet szeretetét és a madarak védelmét mutatja, tanítja.

Nagy Tímea a szentesi állomás vezetője, könnyes szemmel nézte Magdika videóját a meghatottságtól – vallotta be köszöntőjében. Szirbik Imre polgármester köszönő oklevelet adott át Toy Aishah Magdolna, Toy Katalin Charlotte és Clarissa van der Walt-nak, hogy a város nevében megköszönje cselekedetüket.

Mikor Magdika elkészítette videóját, Charlotte és Katalin Dél-Afrikában tartózkodott. A videó láttán kint tartózkodásuk alatt az ott élő rokonok, barátok segítségét kérték és elindult ott is egy gyűjtés.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás