Egyre népszerűbb a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programja. A pályázatokat az Effekteam Egyesület (korábbi nevén a Magyar Adományozói Fórum) független szakértői bírálják el, és választják ki azokat, akik tovább jutnak az áruházi szavazási szakaszba. Itt dől majd el – a vásárlók szavazata alapján -, hogy ki kapja a 400, 200, valamint 100 ezer forintos támogatást.
A továbbjutó pályázatokra a vásárlók 4 héten keresztül szavazhatnak az áruházakban úgy, hogy a vásárlásoknál kapott zsetont az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe bedobják a számukra legszimpatikusabb program mellé. A Tesco valamennyi, a szavazási szakaszra bejutott szervezetet támogatja 400, 200, valamint 100 ezer forinttal, a szavazatok számának függvényében.

A pályázatra nonprofit szervezetek és baráti közösségek, a bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek is jelentkezhetnek. Az eddig lezárult fordulók során több mint 500 szervezetet, közel 150 millió forinttal támogatott az áruházlánc.
2019. augusztus 27-én a szentesi Tesco áruházban került sor az elnyert támogatások ünnepélyes átadására. Balogh Zsuzsanna áruház-vezetőtől vehette át a Szentesi Óvodások Képességfejlesztéséért Alapítvány a 400 000 Ft-os támogatást, mert a zsetongyűjtésben ők végeztek az élen. Ebből a következő Mátéffy Családi és Sportnapot fogják még színesebbé tenne, valamint az udvari játékkal gyarapodik az óvoda.
Második helyen végzett a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány és 200.000 Ft támogatásban részesült és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel a Mentálisan Sérült Emberek Egyesülete, akik 100.000 Ft-os támogatásban részesültek. Gratulálunk minden szervezetnek!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkHíradó foglalkozások az ezrednél…
Következő cikkSzentes Tv…