Kezdőlap Hírek Belső képek az épülő színházból…

Belső képek az épülő színházból…

70

Már sokan kérdezték, mikor adunk hírt az épülő Tóth József színházról. Most érkezett el az a pillanat, amikor betekinthetünk. Sok-sok bontási munka után, már javában épül a színházterem.

Elkészült a zenekari árok az oda vezető lépcsőkkel együtt, a színpad alatti galéria, a nézőtér alá rejtett székraktár és a női- férfi vizesblokk is körvonalazódik. Hosszú idő volt, míg az előkészületi munkákkal végeztek a kivitelezők, így most már napról napra még több tér épül be!

Elkészültek a szellőző alagutak. A vizesblokkok csatornarendszere is átesett a víztartási vizsgálaton.
A színházteremben elkészült a karzat, melynek utolsó alátámasztó állványzata 14 nap múlva lebontható. Sikerült olyan látványos képen megörökíteni a belső teret, amelyen jól látszik az erkélyek formái is!

Az erkélyre vezető lépcső földszinti részének oldalfala is elkészült, melyre alapozva tudnak tovább haladni. Mindezek mellett a teljes tető megújul és jól haladnak az udvari rész belsőhomlokzatával is.

Az utcáról figyelve az épületet a leglátványosabb momentum a díszbádog borítás. Az időjárás sokszor hátráltatta az építkezést, de jól haladnak a munkák.

A színház falait megtámasztó dúcolatot már el lehetett bontani. A földszinti nézőtér 62 m3 betont emésztett fel. Ezt a mennyiséget 1 munkanap alatt kellett bedolgozni. A karzat kialakításához összesen csaknem 40 m3 beton kellett (eddig)! Külön kell említeni a színpad meghosszabbítását, mert ott jelen pillanatban nagyfeszültségű vezetékeket találtak, amelyeknek nem ott kellene lenniük. Folynak az egyeztetések.

A színpad fölé megerősített acélgerendák vették át a tetőszerkezet terhét, így annak kivitelezése is folytatódhat.

Mindent összefoglalva szépen haladnak a munkálatok, megújul a PETŐFI SZÁLLÓ felirat is az épület tetején. A belsőépítészeti elemek legyártását is megkezdték, így hamarosan újabb látványos részéhez ér az építkezés!

www.szentesimozaik.hu
Színház|26
Hírek|29
Forrás