Kezdőlap Hírek Anyatejes világnap Szentesen…

Anyatejes világnap Szentesen…

65

2019. július 26-án 15. alkalommal rendezték meg az Anyatejes Világnapi rendezvényt Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.
A rendezvényre nem csak szentesi anyukákat vártak, hanem Derekegyházról, Fábiánsebestyénről és Eperjesről is érkeztek édesanyák, akik a lehető leghosszabb ideig táplálták anyagtejjel gyermekeiket.

A rendezvényre 98 kismamát hívott meg a Védőnői Szolgálat, akik legalább 6 hónapon keresztül táplálták gyermeküket anyatejjel.

Az anyatej az csodaszer, mely mind erre képes, pótolhatatlan, tudjuk hogy legmegfelelőbb táplálék a baba számára, és joga van a legmegfelelőbb táplálékhoz jutni. Az anyatej könnyen emészthető, a babának megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjét, zsírokat, vitaminokat, és az anyai szervezetből származó ellenanyagot, amely az első időben védi a babát a fertőzésektől és megfelelő folyadékot is biztosít. Sok megfigyelés bizonyítja, hogy az anyatejjel táplált csecsemők testi fejlődése egyenletesebb, mint a mesterségesen tápláltaké, értelmi fejlődésük kiegyensúlyozottabb, ritkábban betegszenek meg, mert ellenálló képességük nagyobb, s ha megbetegszenek betegségüket könnyebben átvészelik. Az anyatej pedig egy jobb egészségesebb élet belépője lehet.

Szirbik Imre polgármester hétszeres nagyapaként és a város polgármestereként elmondta, hogy a mai nap duplán ünnep, mert a mai napon ünneplik az anyukákat, valamint ő a város vezetése élén töltött 10.000-dik napot!

Az ünnepségen megjelent még Piti Gabriella Járási vezető védőnő, Kovács Györgyné a Városi Intézmények Gazdasági Irodájának vezetője, Simon Alma a Vöröskereszt szentesi csoportjának vezetője, Antal Balázs Tibor ás Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselők, az Egészségügyi és Szociális bizottság tagjai.

Pár perc és feltöltődik a rendezvényen készült valamennyi kép! 🙂

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás