Kezdőlap Sport Vízisportok Szentesen készültek az Eb-re…

Szentesen készültek az Eb-re…

62

Jól szolgálta a magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott felkészülését az Európa-bajnokságra a szentesi mérkőzéssorozata, amelynek döntőjében a horvátokat győzték le három szentesivel a keretben, illetve Kurca-parti edzővel, Győri Eszterrel a soraikban.

Július elején az oroszországi Kirishiben rendezik meg az U15-ös leányok Európa-bajnokságát vízilabdában, amelyre a magyar válogatott az elmúlt hétvégén Szentesen készült. A nem hivatalos tornán, tehát felkészülési mérkőzések sorozatán Magyarország végzett az élen, miután a csoportmeccseken Szlovákiát és Szerbiát magabiztosan legyőzte, míg Horvátországtól vereséget szenvedett, majd az elődöntőben ismét a szlovákokat múlták felül Szilágyi Péter szövetségi kapitány és Győri Eszter szövetségi edző tanítványai. A döntőben sikerült visszavágni a horvátoknak a 17–13-as vereségért egy 17–12-es sikerrel.

– Ezek a lányok először húzhattak magukra címeres szerelést, emiatt külön öröm volt ez a meccssorozat – jegyezte meg értékelése előtt Győri Eszter, a magyar válogatott szentesi szövetségi edzője.

– Rengeteg feladat áll még nemzeti együttesünk előtt, hogy közös rendszerbe álljon össze, mert sok csapatból érkeztek a lányok, de jól dolgoznak – dicsérte a fiatalokat.

A magyar válogatottban három szentesi leány is helyet kapott az elmúlt héten, és olyannyira meggyőzték a szakmai stábot, hogy mindhárman túlélték a keretszűkítést. A következő hét munkáját már csak tizenhatan kezdik meg, hogy kiderüljön, ki az a tizenöt játékos, akik képviselhetik hazánkat az Európa-bajnokságon.

Becsei Dávid

www.szentesimozaik.hu
Vízisportok|23
Forrás