Kezdőlap Hírek Fantasztikus szentesi siker a menza fogások versengésén…

Fantasztikus szentesi siker a menza fogások versengésén…

71

Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a NÉBIH szakmai partnerségével rendezte meg Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt.

Fantasztikus szentesi siker született a versenyen, mert a dobogó második fokára állhatott fel a P.Dussmann Kft. – Szentesi Kórház csapata, Dimák Árpád és Horváth János. Mindez mellett megkapták a „Legszebb tálalás különdíját” és a „Leghigiénikusabb csapat” különdíját.

Évről-évre sikerül az egyik legérdekesebb és leginkább közszolgálati gasztro viadalon bebizonyítani hazánk kreatív szakácsainak, hogy ízletes és izgalmas ételekhez nincs szükség óriási összegekre. Hét éve nagy siker ez a kezdeményezés, ezért idén is megszervezte az Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével. A döntőben 12 csapat mérte össze tudását.

P.Dussmann Kft. csapata (Dimák Árpád, Horváth János) Szentesi friss legénykék csapatnéven szerepelt!

A képeken látható ételek:
– Mediterrán paradicsomleves bazsalikomos, gombás sajtgombóccal
– Vörös lencsével töltött vaddisznó vagdalt baconba göngyölve, fokhagymás daracsúcsok, petrezselyemmártás
– Mézes tejben főtt búzatöret őszibarackvelővel

A realitásoknak megfelelően, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú három fogásos menük lefőzése volt a döntősök feladata. A menüket egy reálisan alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft/fő) kellett elkészíteni – olvasható etrendegyesulet.hu-n.

Ebben az évben a verseny kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása volt. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Táplálékérzékenység a közétkeztetésben” – olvasható a rendező szervezet weblapján.

Gratulálunk!

fotó: Étrend, Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás