Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A több mint két évtizedes múltra tekintő rendezvényt olyan híres személyiségek támogatták, mint II. János Pál Pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali, Teréz anya.

A Peace Run olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat. A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. A korábbi évek rendezvényeihez hasonlóan az idén is világszerte több tízezer ember kapcsolódik be az 5 kontinens 100 országában az év során párhuzamosan zajló rendezvényekbe.

A futás mottója „Tégy egy lépést a békéért!”, a célja egyszerű: ha tesz az ember egy kicsit a harmóniáért, ezáltal a világ is jobbá lesz.

A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai és a Mátéffy utcai óvodások kis csapata várta a futókat a Kossuth téren.

A város nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester és Kovács János a Művelődési Ifjúsági és Sportbizottság elnöke köszöntötte a váltó résztvevőit!

A váltó 2019. május 20-án indult Szegedről és Zagyvaszántóig futnak péntekig!

További infó: https://www.peacerun.org/hu/

www.szentesimozaik.hu
Szabadtéri sportok|25
Forrás

Előző cikkGyereknap a Szentesi Tűzoltóságon…
Következő cikkBronzérmes lett leány gyermek csapatunk!…