Kezdőlap Hírek Határtalanul a Kiss Bálint iskolások…

Határtalanul a Kiss Bálint iskolások…

112

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével 3,4 millió forintos pályázati támogatásból öt napos felvidéki tanulmányi kiránduláson vehetett részt a Kiss Bálint Református Általános Iskola 51 hetedikes diákja és hat kísérőtanára. Április 26-30. között bebarangolták Szepes és Gömör meseszép tájait, s eljutottak a Magas-Tátra kirándulóhelyeire is.

Fülek, Rozsnyó, Mikszáthfalva, Lőcse, Igló, Késmárk, Szepesszombat, Szepescsütörtök, Betlér, Krasznahorka, Kassa voltak a főbb megállók. Egy kicsiny magyar falu Rapp iskolájába is ellátogattak, s ajándékul mesekönyveket, képes albumokat és Szentest bemutató kiadványokat vittek a 35 fős kisiskola tanulóinak, tanárainak.

Az út során megcsodálhatták a világ legmagasabb faoltárát Lőcsén, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű várát Szepesen, a Gombaszögi cseppkőbarlang óriásira megnőtt szalma-cseppköveit. Érdekes volt a Szürkeszakáll domb oldalában lévő kis gejzír is. Megkoszorúzták Rákóczi fejedelem sírját Kassán a dómban, Andrássy gróf és feleségének síremlékét Krasznahorvaváralján, megemlékeztek Mikszáthfalván a nagy magyar író munkásságáról.

A fejedelem számüzetésére emlékeztek a kassai Rodostónál. Íjászbemutató és a Csorba-tónál és a Szédelői-völgyben tett túra tette felejthetetlenné az élményt.

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36
Forrás