„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár tizedik alkalommal rendezik meg idén a Kézműves Ízek Fesztiválját. Az időpont most is Húsvéthétfő (2019. április 22.)

A rendezvénynek, ami a Szentesi Művelődési Központtal együttműködve valósul meg, a Tóth József utcán található Művelődési és Ifjúsági Ház ad otthont. Jó idő esetén – amiben bizakodnak a szervezők – a Kurca partot is birtokba veszik.

A rendezvény előhírnökeként a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon tojásfa díszítésre várták az érdeklődőket. 2019. április 18-án az egyesület tagjai a Kossuth téren egy, a Luther téren kettő előre kijelölt fát díszíttettek fel otthon készített húsvéti díszekkel.

„ŐRIZZÜK MEG ÉRTÉKEINKET EGYÜTT” –
X. KÉZMŰVES ÍZEK FESZTIVÁLJA SZENTESEN
2019. ÁPRILIS 22-ÉN, 10-TŐL 17 ÓRÁIG

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, megkóstolhatják azokat és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.

Helyszín: 6600 Szentes, Tóth József utca 10-14.

Részletes program:
10 órakor ünnepélyes megnyitó
10-16 óráig kiállítások, kóstolás, gyermekfoglalkozások, műsorok, előadások 5 helyszínen
11-16 óráig lovas kocsis városnézés
16-17 óráig a szabadtéri színpadon népzenei és néptánc előadás

A Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumtermében a sütés-főzés mellett a színpadon egész nap előadásokat nézhetnek és hallgathatnak az érdeklődők, folyamatos programok váltják egymást: népi muzsika, néptánc és más előadások. A látogatók pedig locsoló versekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal.

A gyermekfoglalkoztató programok is az ünnep témakörét dolgozzák fel. Régi népi játékokat és Gézu bohóc trükkjeit is kipróbálhatják a fiatalok.

Kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei, olyan régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg, mint a kovácsolás, fafaragás, agyagművesség. Emellett a népi hímzés és tojásfestés művészetét is gyakorolhatják.

Bízva a szép tavaszi időben a Kurca parton és a szabadtéri színpadon is sok látnivalóval, enni-innivalóval, színvonalas műsorral és még sok további meglepetéssel is várják a kedves vendégeket a szervezők!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17
Forrás

Előző cikkHúsvéti címlapunkon Kovács Ivánné népi bútorfestő. Keresse a Szentesi Életet szo…
Következő cikkJubileumi Kézműves Ízek Fesztiválja…