Kezdőlap Hírek Szentesre érkezett a Szakmavilág Road Show kamionja…

Szentesre érkezett a Szakmavilág Road Show kamionja…

57

Csongrád megyébe érkezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakmavilág Roadshow-ja. Ebből az alkalomból április 11-én csütörtökön Szentesen is leparkol az MKIK pályaorientációs kamionja.

Érdeklődéssel vártuk, hogy belépjünk a kamionba, ahol 8 db gamer laptop próbálta a gyerekek elé varázsolni a szakmavilágot.

Valljuk be, hogy aki kitanult egy-egy szakmát, annak hatalmas csalódás volt ez a kamion, mert a szakmának épp az a lényege, hogy pl. fogd meg a téglát, legyen olajos a kezed, vagy éppen érezd a hamburger hús sütésének illatát. A kamionban csak a mutató ujjunk gémberedhetett el a sok kattintgatástól, de a szakmát nem próbálhattuk ki. A virtuális világot nem a szakmavilágnak találták ki, így hiába volt gyors valaki az autógumi felhelyezésében a konzollal, a való világban lehet, hogy a felnit sem tudná felemelni.

Jobb lett volna egy valóságos autón kipróbálni mindazt, amit a konzolos világban kellett az autóval tenni. Valóságos platnin megsütni a húst, vagy éppen ollóval kiszabni a ruhát, majd összeállítani.

Ez minden volt, csak SZAKMAVILÁG nem!

A programon részt vett a Hungerit Zrt. kis csapata is, akik állomásán érzékszerveinkre hagyatkozva kellett felismerni a baromfifeldolgozáshoz szükséges kellékeket, segédeszközöket. Pl. fel lehetett próbálni a lánckesztyűt, vagy éppen teljes védőfelszerelésbe öltözni és közben olyan információkat tudhattunk meg a cégről, hogy pl. mennyi tojást keltetnek kis egy év alatt a bajai keltetőüzemükben?

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás