Kezdőlap Hírek Hírek Járási csecsemőápolási és elsősegélynyújtó verseny…

Járási csecsemőápolási és elsősegélynyújtó verseny…

87

2019. március 29-én a Dózsa ház- Közösségi térben és környékén rendezte meg a Vöröskereszt Szentesi Területi Vezetősége a hagyományos csecsemőápolás- és elsősegélynyújtó versenyt.

A reggel kezdődő csecsemőápolási versenyt a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola – Félvérek csapata nyerte meg. Második lett a Mindeszenti Ált. Iskola II. csapata, míg őket a képzeletbeli dobogón ugyanennek az iskolának az I. csapata követte.

A középiskolás diákoknál a Bartha János Szakközépiskola (AM ASzK – Bartha János Kertészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája) csapata nyert.

A tesztlapok kitöltése után gyakorlatban is be kellett mutatniuk a diákoknak pl. a lázcsillapítás módjait, vagy a fürdetés menetét, de egy sétához való ruházat kiválasztását.

Az elsősegélynyújtó versenyen öt csapat vett részt, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk az ötfős csapatoknak. A versenyt a Kiss Bálint Református Általános Iskola – Vértestvérek csapata nyerte, melynek tagjai voltak: Agócs Vince, Kotvics -Varga Viktória, Komár Martin, Bottyán Blanka és Sultis Bianka. (Felkészítő tanár: Négyesi Judit).

Gratulálunk a nyerteseknek!

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36
Forrás