Aki Tom Jonest is elkápráztatta

A tizedik születésnapját ünneplő Hangversenyközpont március 22-én nem csupán a hazai, de az európai blues színtér elismert előadóját látja vendégül. Pribojszki Mátyás és új formációja, a Jumping Matt and his Combo a Dressed Up című nagylemezével érkezik városunkba.

A békéscsabai testnevelőtanár a 90-es években indította el zenei karrierjét. Hőn szeretett hangszerére egy véletlen lemezvásárlás után lelt rá, amikor kezébe akadt egy Sonny Boy Williamson bakelit, amit meghallgatva megpecsételődött sorsa, és a szájharmonika rabja lett. Kezdetben helyi zenekarokban játszott, majd a 2000-es évek elejétől saját zenekarát, a Pribojszki Mátyás Bandet vezette. A nemzetközi sikerek, rendszeres külföldi turnék és vezetéknevének nehéz kiejthetősége miatt a tavalyi évben Jumping Matt and His Combóra változtatta a zenekar nevét, mely egyszerre utal Matyi becenevére és a zenekar által képviselt zenei irányra is, ami leginkább a vidám hangulatú, ritmusos blues, boogie, rock and roll és funk vonalon határolható be.

Pribojszki Mátyás több ízben lépett fel olyan kiváló hazai előadókkal, mint a nemrégiben szintén városunkban zenélő Ripoff Raskolnikov, az Egyesült Államokban blues zenei díjat nyert Little G. Weevil (Szűcs Gábor), de láthattuk, a Hobo Blues Banddel, Kontor Tamással, vagy Pély Barnával is. A hazai szakmai elit mellett nemzetközi kiválóságok elismerését is elnyerte, Ian Siegal, Otis Grand és Paul Lamb is színpadra hívta, tavaly pedig Sir Tom Jones a VeszprémFesten adott koncertjének utolsó dalában is közreműködött a magyar szájharmonikás, akinek igazán nagy szenvedéllyel hallgatta meg előzetesen adott koncertjét a világhírű walesi énekes. Minden bizonnyal a szentesi közönség számára is káprázatos műsorral készül a zenész és csapata március 22-én, pénteken 19 órától.

A Dressed Up album
Pribojszki Matyi és zenekara hosszú évek óta ápol jó kapcsolatot a Pénzügyőr Zenekar (Custom Big Band) fúvóskarával. A Dressed Up című nagylemezt közösen készítették el, melyen 11 korábbi angol nyelvű dalt bújtattak új köntösbe, valamint egy feldolgozás, Big Joe Turner „Switchin’ in the kitchen”-je zárja a korongot. Az album egy vidám, pozitív hangvételű zenei anyag, melyben fellelhetők a klasszikus és akortárs blues, a swing, a soul és a funky jegyei is.

Sebők Tamás

SPOT: https://www.youtube.com/watch?v=Z-qcPzJVs-c
ONLINE jegyvásárlás: https://tixa.hu/zvz_jm2019

www.szentesimozaik.hu
Koncert|32
Programajánló|17
Forrás

Előző cikkAz MSZP vörös szegfűvel köszöntötte a nőket…
Következő cikkAz SzVSz csapata nyerte a Távhő Kupát…