Kezdőlap Hírek A Szegedért Alapítvány fődíját idén Homoki-Nagy Mária kapta…

A Szegedért Alapítvány fődíját idén Homoki-Nagy Mária kapta…

52

A Szegedért Alapítvány fődíját idén Homoki-Nagy Mária jogász, egyetemi tanár kapta. Homoki-Nagy Mária Szentes díszpolgára, akit munkája a megye központjához köt.
A díjat a 30 éves Szegedért Alapítvány 2019. március 12-ei gálaesten adták át, melyet a várost romba döntő 1879-es árvíz 140. évfordulójára rendeztek.

Különleges ez a mai nap, mert ezen a napon emlékezünk az 1879-es nagyárvíz évfordulójára, de nem egy katasztrófát ünnepelünk. Ez nap a szegediek szívében már régóta úgy él, mint Szeged újjászületésének a napja. Száznegyven évvel ezelőtt a víz elvitte, elmosta a régi vályogvárost és megteremtette a lehetőségét, hogy felépüljön az új, csodálatos európai Szeged. Ehhez két dolog kellett: a szegediek összefogása és összetartása, hogy nem a könnyebbik utat választották, nem elmenekültek innen, ahol sok baj érte őket, hanem összefogtak és újjáépítették a várost. És kellett hozzá Európa támogatása is, az európai nagyvárosok segítsége – hallhattuk az ünnepi köszöntőben.

Kétszer volt az egyetem oktatási rektorhelyettese, volt oktatási dékánhelyettes és a Magyar Jogtörténeti Tanszék vezetője. Harmadik éve az SZTE Társadalomtudományi Tudományterületi Doktori Tanácsának elnöke.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29Forrás