A Szentesi Fotókör szeretettel meghívja Önt és családját, barátait Dobóczky Zsolt szegedi fotóművész “” című fotókiállítás megnyitójára
Szentesen a Galéria Kávéház és étterembe (Petőfi Sándor utca 7.)
A kiállítást megnyitja Kis Péter fotográfus 2019. február 4-én, hétfőn 18:00 órakor

A tárlat megtekinthető április 1-ig a kávéház nyitvatartási idejében.

“Légből kapott fotográfiák” Dobóczky Zsolt fotókiállítása
Dobóczky Zsolt matematika-fizika szakos tanár, villamosmérnök, fotóművész a Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Szakgimnáziumának tanára, Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) Fotóművészeti Tagozatának tagja, Hídépítők Egyesületének tiszteletbeli tagja.

Korában az építkezések fényképezése során felfedeztem egy új perspektívát. Sajnos ehhez olyan különleges eszközök kellettek, mint a daru, emelő, vagy végső soron egy helikopter. Időközben a technikai fejlődés új eszközt kínált fel a vállalkozó kedvű fotósoknak, a drónt. Ezzel keresem azt a látványt, melyet fényképezőgéppel a földfelszínen még nem, a repülőről már nem lehet megörökíteni. Természetesen számomra ez esetben is az ősz és a tél a két legizgalmasabb évszak, de a különleges perspektíva szolgál egy két meglepetéssel is.
A kiállítás megnyitó után az Ifjúsági Házban további beszélgetés lesz az alkotóval, ahol a drónos fotózás rejtelmeiről, nehézségeiről, szépségéről hallunk majd hasznos információkat. Közben még több érdekes légi fotót is megnézhetünk vetített formában.

www.szentesimozaik.hu

Programajánló|17
Kiállítás|34
Forrás

Előző cikkMegnyílt a Rendezvények Háza Szentesen…
Következő cikkÚj könyveinkből!…