Kezdőlap Szentesi Élet 500 adag halászlé az ünnep előtt…

500 adag halászlé az ünnep előtt…

97

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/halaszle.htm

Az ünnepi készülődésben egyre nagyobb figyelmet kap az adományozás, és sokakban felmerül a kérdés, hogy miként segíthetünk azokon, akik nehéz körülmények között élnek. Szentesen egyre erősebb a szociális háló, mégis tudjuk, hogy van egy láthatatlan társadalmi réteg, akikre talán ilyenkor jobban figyelünk, mint az év más szakában. Sok család álmodik arról, hogy karácsonykor finom, hagyományos ételeket ehessen.

A Szentesi Élet egy közös halászlé készítésre hívta a városatyákat, az önkormányzat gazdasági társaságainak, költségvetési szerveinek, intézményeinek munkatársait, hogy akiknek van akár egy szabad órája hagymát vagy halat pucolni, esetleg halat filézni a Központi Konyhára, ahol közel 500 adag halászlét főztek, mellyel szeretnénk szebbé tenni a nehéz sorsú szentesi családok karácsonyát.

Az önkormányzat Szociális Irodájával, a családsegítő és a gondozási központtal együttműködve tudták, meg, hogy hol kél el a legjobban a segítség.

Nyári János konyhafőnöktől megtudtuk, hogy a halakat (100 kg) a lapistói tavakból hozták, majd a vákumcsomagolt adagokat a Polgárőrség munkatársai juttatták el a családokhoz, akik nagyon örültek az ünnepi eledelnek.
Forrás