Kezdőlap Egyéb Düsseldorfban mutatkozott be Szentes…

Düsseldorfban mutatkozott be Szentes…

77

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/10/duss.htm

A Düsseldorfi Magyar Napok 2018. szeptember 27-30. között immáron harmadik alkalommal kerülnek megrendezésre Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában.

A rendezvényre tradicionálisan Düsseldorf belvárosának szívében kerül sor, idén a Johannes-Rau-Platzon.

A rendezvény rendkívül sokoldalú, melynek célja nem csak hazánk gasztronómiai kínálatának és kiemelt turisztikai területeinek bemutatása, hanem koncerteken, táncos rendezvényeken és más programokon keresztül a magyar kultúrát is középpontba helyezi.

Az idei rendezvényt Thomas Geisel, Düsseldorf városának főpolgármestere nyitotta meg. Szentes Város Önkormányzata és a Délkertész közösen mutatkozott be szóróanyagokkal, prémium minőségű zöldségekkel, hazai ízekkel és pálinkával.

A stand igen népszerű volt nem csak a Düsseldorfban élő magyarok körében, hanem a németek is előszeretettel érdeklődtek a vízilabda, a paprika és a gulyás után.

Voltak Szentesről elszármazottak, akik elérzékenyültek mikor meglátták a hazait. A Délkertész képviseletében Gyuricza Kitti elmondta, hogy a hasonló vásárokon előszeretettel mutatkoznak be, hiszen a személyes találkozás mindig pozitív hatással bír. Összességében a Délkertész és Szentes pozitívan hívta fel a figyelmet közös értékeinkre.
Forrás