Kezdőlap Sport ActiveGirls konferencia Szentesen…

ActiveGirls konferencia Szentesen…

700

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/9/acitivegirls.htm

Szentesen 2018. szeptember 28-án a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében rendezték meg az Interreg – IPA Szerbia – Magyarország határon átívelő együttműködési program révén az Európai Unió által társfinanszírozott A lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása című projekt keretében megrendezendő konferenciát.

Dr. Demeter Attila, Szentes Város alpolgármestere nyitotta meg a tanácskozást, és kiemelte örömét, hogy a Nemzet Sportvárosa címmel rendelkező Szentes adhat helyt ennek a fontos tanácskozásnak.

Törő-Ihász Zsuzsanna programmenedzser portálunknak nyilatkozva elmondta, hogy a program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

A Szerb Köztársaság Kormányának Európai Integrációs Minisztériumának részéről Valentina Vidović, szekcióvezető köszöntőjében elsőként megköszönte a partnereknek, akik megszervezték ezt a konferenciát és ezt az eseményt. Maga a konferenciának az a célja hogy elősegítsük a 7- 15 éves korosztályban a lányoknak a részvételét az aktív sportban és elérjük azt hogy pozitívabban álljanak hozzá a sporthoz. – Ezt az alkalmat kihasználom arra is hogy magát a határokon átnyúló együttműködéseket reklámozzuk. Az európai együttműködési napján Európa szerte különféle országokban összegyűlnek azok akik határon átnyúló projektekben vesznek részt és együtt ünneplik illetve közzéteszi az együttműködések eredményeit.

“Szemléletmódváltás a fiatalok sporttevékenységében. Szakirodalmi áttekintés és az ActiveGirls project módszertana” címmel tartott nagyon érdekes előadást Dr. Rózsa Sándor pszichológus, melyet hamarosan videó formájában közreadunk.

A szünet után “Mit ér a vízilabdázó, ha nő?” címmel Bujdosó Tamás a Szentesi Vízilabda Klub elnöke és Győri Eszter a szentesi vízilabdaklub edzője és sok-sok bajnoki és világbajnoki cím tulajdonosa, edző tartott tájékoztatót a vízilabda sport női szakágáról

“A lányok bevonása a sportba Vajdaság Autonóm Tartományban – perspektívák és kihívások.” címmel Dragan Atanasov, Nemzetközi Kapcsolatok professzora és társelnöke (Sport Kar, Belgrád) a vajdasági tapasztalotokról számolt be. Az előadások sorát Czakó-Kádár Viktória a Szentesi Egészségfejlesztési Iroda irodavezetőjének prezentációja zárta, melyben a “Sportolási lehetőségek fiatal lányok számára – Szabadidősport Csongrád Megyében” lehetőségeket mutatta be.

A projekt négy szervezet, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság (Szerbia), Szentes város (Magyarország), a szegedi Tisza Squash Klub (Magyarország) és Vajdaság AT Európai Ügyek Alapja (Szerbia) összefogásával valósul meg, melynek összköltsége 210.865,04 euró, melyből az Európai Unió (IPA) hozzájárulása 179.235,28 euró.

A projekt 2018. június 1-jén kezdődött és 2020. május 31-éig fog tartani.
Forrás