Kezdőlap Egyéb MONTÁZS projekt információs pont Szentesen…

MONTÁZS projekt információs pont Szentesen…

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/9/montazs.htm

2018. szeptember 20-án Szentesen a Dózsa-ház Közösségi Térben mutatták be azt a projektet, mely a fogyatékos személyek számára nyújt szakmai segítséget.

A MONTÁZS projekt fő célja, hogy a fogyatékos személyek számára szükségleteikre reagáló, rendszerszerű szolgáltatásokat fejlesszünk és tegyünk hozzáférhetőbbé. Ennek hatására javuljon életminőségük, önálló életvezetési képességük valamint társadalmi inklúziójuk.

A meglévő szolgáltatási rendszerek hozzáférhetőségének korszerűsítését céloztuk meg, hogy azok a fogyatékos emberek igényeire jobban tudjanak reagálni. Célul tűztük ki a közszolgáltatók közötti hálózatosodás elősegítését, az együttműködések generálást, valamint a szolgáltatások rendszerszintű támogatását. A fogyatékosságból adódó igényekre reagáló hiánypótló szolgáltatásokat hozunk létre, úgymint:

– a kommunikációjukban akadályozott személyek számára komplex kommunikációs szolgáltatási hálózatot;

– bővített AAK eszközkölcsönzők hálózatának létrehozása a kommunikációjukban akadályozott személyek ellátásának javítása céljából;

– szakmai tanácsadó hálózat működtetése és intézményfejlesztés az autista személyek ellátása területén;

Javaslatot teszünk a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások jogszabályi környezetének kidolgozására – mondta előadásában Kovács Zsuzsanna a projekt szakmai vezetője. A szentesi koordinációs és információs pont esélyegyenlőségi munkatársa Pót Ágnes lett, aki kérdéseikkel tudnak felkeresni a CSSK Ady Endre utcai épületében.
Forrás

Exit mobile version