Kezdőlap Kultúra és szórakozás Mozi Épül a második terem + új székek lesznek a moziban…

Épül a második terem + új székek lesznek a moziban…

70

2018-ban immáron második alkalommal kényszerülünk megvonni magunktól a mozizás élményét, de nem lesz hiábavaló a várakozás. A szentes moziban a felújítási munkálatok nemsokára véget érnek, május 10-től pedig két teremmel várja a filmrajongókat a mozi. Az 1912-ben épült szentesi mozi teljes átépítés után 2014 nyarán nyitotta meg kapuit a Kultik Mozihálózat részeként. A 160 férőhelyes mozi, ahol a tradíció és a modern technika találkozott, nemcsak Szentes egyik kedvenc helyévé vált, de a környékről is szívesen járnak filmet nézni a Nagy Ferenc utcába.

Szabó Krisztián, a Kultik Mozihálózat ügyvezetője elmondta, hogy tavaly ősszel keresték meg tervükkel az önkormányzatot, ahol támogatták azt az ötletet, hogy egy második terem kialakításával a mozi befogadóképességét 230 főre növeljék. A plusz teremmel olyan színes filmkínálatot tudnak teremteni városunkban, ami megduplázza az elmúlt években bemutatott filmek számát, így májustól 180-200 filmet tudnak majd bemutatni évente.

Akik emlékeznek a régi mozira, azok tudják, hogy a nagyterem első részében alakították ki a jelenlegi mozi termet, a hátsó rész parlagon volt. A mostani fejlesztés során oda egy második termet alakítanak ki. Azért, hogy ez megvalósuljon át kellett helyezni a mosdókat, egy speciális akusztikus fallal le kellett választani a hátsó teremrészt. Két különálló fűtési rendszert kellett kiépíteni, hogy még a radiátorok csövein keresztül se menjen át a hang az egyik teremből a másikba. A nagyteremben a vásznat 1 méterrel előrébb kellett tenni, hogy a kisterem mérete megfelelő legyen.

A régi vizesblokk elbontása után és a régi korszerűtlen kazán szétszedése után elkészült az alapja a közlekedő folyosónak, amelynek a betonozási munkálatairól többen posztoltak hírt a facebook-on.

Mixer autóból pumpáltak 25 m3 betont az alapba, majd kezdődik az építkezés, hogy májusra átadásra kerüljön az új terem.

Ezen a héten újra bezár a mozi, mert megérkeztek az új székek, amelyek picit nagyobbak és sokkal kényelmesebbek lesznek az eddigieknél.

Vasárnap az utolsó vetítés után álltak neki kiszedni a székeket, hogy hétfőn már az új székek felfúrásával tudjanak kezdeni a szakemberek.

Az Ezcaray spanyol cég által gyártott „Menorca” modell kényelmeit már a hétvégén kipróbálhatjuk.

A teljes belső átalakítás vége és a második moziterem átadása május tizedikére várható.
Forrás