http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/9/szvk.htm

A Szentesi Vízilabda Klub sajtótájékoztatón mutatta be három új játékosát, valamint új edzőjét. Az esemény aktualitását a péntektől vasárnapig tartó nemzetközi női torna adta, amelyen a Ferencváros nyáron alakult női csapata is részt vesz.

Az előző idényhez képest átalakult nyáron a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának játékoskerete, valamint ifj. Tóth Gyulától Vidumanszky László vette át a vezetőedzői teendőket.
– Idő kell még, hogy összeszokjunk a vízben és a parton egyaránt. Egyelőre még néha kaotikus állapotok uralkodnak a vízben, de ez érthető, hiszen három teljesen eltérő kultúrából érkeztek az új csapattársaim. A hétvégi tornának nagyon örülünk, mert már augusztus óta edzünk, a hosszú alapozás közben jól jönnek a mérkőzések – nyilatkozta Hevesi Anita, a Szentes csapatkapitánya.

A brazil Melanie Dias, a kínai Niu Guannan és a kazah Anastasiya Mirshina személyében tapasztalt válogatott játékosokat igazolt a Szentes. A nemzeti együttesek alapemberei a budapesti világbajnokságon mindannyian részt vettek. Érkezésük kalandos volt, különösen Melanie Diasé, aki negyven óra utazást követően érkezett meg a Kurca-parti városba, miután Sao Paulóból indulva hurrikán miatt Atlantában nem, csak New Yorkban szállhatott át, így viszont az európai útvonala is módosult a repülőgépének.

Melani Palaro Dias 105x brazil válogatott, 5x brazil bajnok, 5x brazil kupagyőztes. 2015-ben a Pánamerikai Játékokon 3. helyezett csapatot erősítette. 2014-2016 Világliga 8. hely és a magyarországi vizes VB-n is részt vett.

– Magyarországon profi közeg veszi körül a vízilabdát, ami garantálja, hogy sokat tanulok itt. A magyar vízilabdásokat jól ismerik a hazámban, így meglepődtek, amikor bejelentettem, hogy idejövök – mondta a 105-szörös brazil válogatott Dias.

Niu Guannan 230x kínai válogatott. Olaszországból érkezett Szentesre. 2014-ben az Ázsia Játékokon az 1. helyezett csapat tagja volt. 2015-ben Kazany-ban 5. hely. 2016-ban a Rió-i Olimpián 7. hely. 5x kínai bajnok és 8x kínai kupa győztes.

– Azért igazoltam Szentesre, mert Magyarországon a legjobb a vízilabda a világon, így itt sokat fejlődhetek – válaszolta a riói olimpián hetedik helyezett Guannan.

Anastasiya Mirshina 50x kazah válogatott és a 2014-es Ázsiai Játékokon 4. helyezést elérő csapat tagja volt.2016-ban az Ázsia Bajnokságban 3. helyezést ért el csapatával.

– Több honfitársamtól is hallottam, hogy milyen nagyszerű hely Magyarország, a bajnokságot pedig én is ismertem, tudtam, mennyire nívós, így nem volt kérdés, hogy ideigazolok – mesélte az Ázsia-bajnokságon bronzérmes Mirshina.
Forrás

Előző cikkÚj lapszámunk címlapján a “g”-ÁTfutás hősei. Keresse A Szentesi Életet péntektő…
Következő cikkEzred Mezei Futóverseny…