http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/9/tgy.htm

Az U17-es Európa-bajnokságot Montenegró nyerte Spanyolország és Magyarország előtt. A magyar csapat az oroszok ellen vívta bronz meccsét, akit 14–11-re megvertek. Szentesi vonatkozása a hírnek, hogy a csapatban ott volt Tóth Gyula szentesi vízilabdázó, aki a Szentesi VK-ban nevelkedett.

A máltai U17-es fiú Európa-bajnokság kisdöntőjében a Horváth János irányította magyar válogatott 14–11-re legyőzte Oroszországot, így a 3. helyen végzett. A döntőt 7-7-es döntetlen után ötméteresekkel 4-3-ra Montenegró nyert Spanyolország ellen. A finálé és az eredményhirdetés után Horváth János így értékelt a waterpolo.hu-nak:
„Nem játszottunk feltétlen jól, ezért is volt izgalmas az eleje, bár aztán sikerült ellépni tőlük. A nagy tét nyomta szerintem rá a bélyegét a játékunkra, de szép lassan azért sikerült kialakítani a négy-ötgólos különbséget, amit sikerült végül megtartani. Bár a végén mindent bevetett az ellenfél, provokáltak, ütöttek is a játékosai, de észnél voltunk. Az elődöntő után úgy tűnik, tényleg sikerült összekapni a társaságot, átérezte mindenki a meccsnek a fontosságát, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy életük első világversenyén kapnak, vagy nem kapnak érmet. Gratulálok a játékosaimnak, büszke vagyok rájuk! Jelen pillanatban a világ harmadik legjobb csapata vagyunk papíron, bár megvertük ugye az Európa-bajnok Montenegrót… Holnaptól azon dolgozunk, hogy tizenegy hónap múlva hazai pályán sikerüljön előbbre lépnünk.”

Az érzésekről, a hangulatról, a szülőkről is szólt a szakvezető: „Bevallom, a stáb is elfáradt. Iszonyatosan kemény és az ismert okok miatt hektikus felkészülésen vagyunk túl, nem volt egy olyan hetünk sem, amikor nyugodtan készülhettünk volna. Mindig történt valami, ennek fényében csodálatos ez a bronzérem. Már csak azért is, mert történt bármi, a legjobb magyar válogatott mindig az, amelyik a vízben van. Ezért az éremét nagyon megdolgoztunk! Icipici csalódottság van bennünk, mert nem csak beszéltünk róla, hanem egyértelműen megmutattuk itt mindenkinek, hogy az aranyéremért érkeztünk. Jó dolog, hogy győztes meccsel búcsúzunk, ebben a korosztályban benne volt a győzelem is, de még egyszer hangsúlyozom, a dobogó is jó eredmény, különösen, ha azt veszem, mennyire kiegyenlített a mezőny. Örülök, büszke vagyok, egyúttal köszönöm a szülőknek is, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek itt Máltán nekünk, mindig hazai pályán érezhettünk magunkat.”

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta A 3. helyért
Magyarország-Oroszország 14-11 (5-1, 3-3, 4-4, 2-3) Gólszerzők: Baksa 5, Bóbis 4, Fekete G. 2, Szieben, Schmölcz, Vékony, illetve Vasilev 4, Frolov 3, Serebrennikov 2, Bazylev, Pelikh (Teljes jegyzőkönyv: itt)
További eredmények: A 7. helyért: Görögország-Horvátország 7-8 Az 5. helyért: Szerbia-Olaszország 4-4 – ötméteresekkel 3-0 Döntő: Spanyolország-Montenegró 7-7 – ötméteresekkel 3-4

Az Eb-csapat Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek

Forrás

Előző cikk„Nem csak a 20 éveseké a világ”……
Következő cikkX. Nemzeti Vágta…