http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/8/kiszs.htm

“Kis Zseni” elnevezésű mentális aritmetika iskola indul Szentesen, melyet eddig a legközebb csak Szegeden érhettek el az érdeklődők.
Közösségi oldalon indult az iskola beindításához szükséges csoportok szervezése, és akkora sikere volt, hogy már az első 11 hónapos kurzus a tervezett három csoport helyett 5 csoporttal indul. Ennek az iskolának a bemutatkozását tartották 2017. július 26-án a Dózsa-ház közösségi termében.

Még mielőtt bárki azt hinné, hogy ha ezt az iskolát elvégzi a gyermek akkor zseni lesz, tisztázzuk hogy mit is fejleszt a Kis Zseni iskola:
-bal és a jobb agyfélteke egyensúlyát,
-fotografikus memóriát,
-rövid és hosszú távú memóriát,
-logikus és analitikus gondolkodást,
-finommotorikát,
-reflexeket,
-intelligenciát,
-koncentrációt,
-figyelmet,
-fókuszt,
-kreativitást,
-találékonyságot,
-vizualizációt,
-érzékszerveket (látás, hallás, tapintás)…

Az iskola vezetőitől és tanáraitól (Kozák-Bodnár Bernadett – iskolavezető, Molnárné Bodnár Henrietta –tanító, mesterpedagógus, Kolozsvári Valéria – óvónő és fejlesztő pedagógus) megtudtuk, hogy 4-12 éves gyermekeknek szól a képzés, mely módszer japánból származik.

– Mentális aritmetikával foglalkozunk, a japán abakusz és a matematika eszközével, számos mozgásos és kézműves tevékenységgel,játékkal fejlesztjük a bal és a jobb agyféltekét, amelyek programunk által barátságot kötnek, és ezáltal lehetnek a gyermekek a maguk terén akár “kis zsenik”!

Mivel megtörténtek az előválogatások, és jóval többen jelentkeztek az első kurzusra, mint ahogy azt tervezték, így biztosan csak a következő induló csoportokba lehet jelentkezni az alábbi telefonszámokon 70/316-8944 70/ 316-2839 vagy kiszseniszentes@gmail.com e-mail címen.
Forrás

Előző cikkHonvédelmi Tábor Szentes. Szombati táborzárás bemutatókkal a kedves szülőknek és…
Következő cikkA pedagógia időszerű kérdései…