Kezdőlap Sport Elismeréseket adtak át a Semmelweis nap alkalmából Szentesen…

Elismeréseket adtak át a Semmelweis nap alkalmából Szentesen…

693

(a cikkben az elismertek névsora és méltatásaik)

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/6/elism.htm

„Az anyák megmentőjére”, Semmelweis Ignácra emlékeztek születésének 199. évfordulója alkalmából a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban.

Példát állít a ma orvosai elé Semmelweis Ignác, akiben kutató lángelméje, logikus gondolkodása és emberszeretete miatt az orvosi hivatás ideális megtestesülését láthatjuk – mondta Dr. Baginé Dr. Tóth Erika adjunktus Semmelweis Ignácra emlékező beszédében. Munkásságával a ma orvostudományának legfontosabb alapjait tette le, szemléletével előtérbe helyezte a megelőzést!

Dr. Kalmár Mihály főigazgató a kórházban megvalósult és megvalósulás előtt álló fejlesztésekről adott tájékoztatást. Ápolói munkavállaló téren sincs hiány a kórházban, mert két álláshely vár betöltésre, (de mire ezek a sorok leíródnak már csak 1! szek. megj.).

A fekvő- és járóbeteg ellátásban hatalmasak a számok (400 ezer fő felett!) A főigazgató úgy fogalmazott, hogy nem hiszi, hogy ennyi beteg van a kórház ellátási körzetében, de a számok ezt igazolják. Ezt ismerve elmondhatjuk, hogy a jövőben is lesz munkája a kórháznak, ill. az ott dolgozóknak.

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!
NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

Főorvosi előléptetés kitüntetésben részesül: Dr. Baginé Dr. Tóth Erika
1972. július 13.-án született Kiskunfélegyházán. Általános és középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte el. 1990-ben felvételt nyert Szegedre, a Szentgyörgyi-Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára. Ott ismerkedett meg leendő férjével, Bagi Róberttel, akivel 1996. szeptemberében össze is házasodtak. A végzés évében született meg első gyermekük, Eszter.
Szentesen kezdett el dolgozni , az akkor még egységes Neurológiai-Pszichiátriai osztályon, s később Szegedről ide is költözött a családjával. Az osztályok önállósodása után először a Pszichiátrián, majd 2008-től a Neurológián dolgozik.
Nyelvvizsgával rendelkezik francia és angol nyelvből.
2000-ben neurológiából szakvizsgázott. Majd két kisfia, Kristóf és Samu születése után, 2006-ban pszichoterápiából, 2008-ban pszichiátriából, 2015-ben vascularis neurológiából tett sikeres szak-, és licence vizsgát. Rendszeres résztvevője és előadója a neurológiai, pszichoterápiás és pszichiátriai kongresszusoknak, városi rendezvényeknek. Két alkalommal is kiérdemelte a fiatal orvosok tudományos munkájáért járó elismerést.
2006-óta a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület tagja és 5 éve elnöke. A Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Pszichoterapeuta szakképzésében rogersi pszichoterápiát oktat. Mindezeket a támogató és toleráns családja és kollégái segítségével tudta elérni.

Adjunktusi kitüntetésben részesül: Dr. Földházi Ferenc
1974.december 16.-án született Hódmezővásárhelyen. Középiskoláját is itt végezte a Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium Elektronikai és informatikai technikus szakon. 1993-ban érettségizett jeles eredménnyel, majd egy év múlva megszerezte első szakképesítését, mint elektronikai és informatikai technikus.

Ezután egy év sorkatonai szolgálat következett, melyet szentesi bázissal a lapistói Híradós egységnél töltött, ahol elkötelezte magát előbb a katonai, majd az amatőr rádiózással, amit, ha ideje engedi ma is szívesen gyakorol.

Érdeklődése ezt követően kezdett közeledni az egészségügyhöz mert 1997-2001-ig az Országos Mentőszolgálat kötelékében dolgozott, mint mentő ápoló, majd sikeres vizsgát követően mint szakápoló.

Némi külső ráhatás és meggyőzés után jelentkezett a Szegedi Tudomány Egyetem Dr. Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Centrum Általános Orvosi Karára és első próbálkozását siker koronázta. Eközben már aktívan és sikeresen hódolt a küzdő sportok iránti szenvedélyének. Ökölvívással kezdte, majd a kickbox következett és már majd két évtizede a dzsiu dzsicu harcművészetét űzi és tanítja.

2007-ben szerzett orvosi diplomát Summa cum laude minősítéssel és azonnal belépett a szakorvosképzésbe, mint rezidens. Gyakorlatait Szegeden és Hódmezővásárhelyen kezdte, de nem tudott ellenállni a szentesi Dr. Bugyi István Kórház vonzásának, így rezidensként 2008. szeptember elsejétől az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársaként folytatta pályafutását. Már szinte azonnal feltűnt elméleti felkészültsége, a jó manuális készsége, melyeket a küzdő sportokból vett kitartással folyamatosan tökéletesített. Nagyon hamar alkalmassá vált az önálló munkára, a betegek állapotával kapcsolatos meglátásai rendre megbízhatónak bizonyultak. Tehetségének és szorgalmának köszönhetően 2012-ben kiválóan megfelelt minősítéssel aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosi képesítést nyert el. 2015-ben Kórházunk Kiváló Orvosa elismerésben részesült. Eddigi életpályáján – legyen az munka, sport vagy tanítás – mindenben a maximális teljesítményre törekedett, kevesebbel nem érte be.

Imponáló elméleti tudásához megszerzett szakmai gyakorlata emeli ki a szakorvosok sorából és teszi méltóvá Kórházunk adjunktusi kinevezésére!

Kiváló Orvos Kitüntetésben részesül: Dr. Hayfron William 1943-ban született Ghánában.Az alap iskolai tanulmányait Ghánában végezte angol nyelven. Anyanyelvet tantárgyként tanulta. 1964-ben került Magyarországra orvosi egyetemre.
Orvosi diplomát 1971-ben szerzett. Egyetemi diplomájával saját országában dolgozott, majd szakvizsgára visszatért Magyarországra a szegedi Orvostudományi Egyetemre.
Magyar szakvizsgát 1978-ban tett, majd Németországban dolgozott, ahol 1984-ben letette a német szakvizsgát.
Az egyetem elvégzése óta 5 évet Ghánában, 10 évet Németországban, 30 évet Magyarországon dolgozott. 1998 óta a szentesi Anaesthesiológiai és Intenzív osztály orvosgárdájának oszlopos tagja. Mind a napközbeni munkából mind az ügyeleti szolgálatból jelentős részt vállal, bármely munkaterületen bevethető. Kedvenc szakterülete az újraélesztés, a műtéti előkészítés, a vezetéses érzéstelenítés és a szülészeti anaesthesián belül a császármetszés.
Mindemellett a rendszeres újraélesztési tanfolyamok megszervezésében, lebonyolításában a szükséges szakmai anyagok előállításában oroszlán részt vállal.

A kórházban általános vélemény, hogy mind emberi kvalitásában, mind szakmai hozzáéretésében a kollektíva elé példaként állítható

Kiváló szakdolgozó elismerést vehet át: Hevesi Edit
A Boros Sámuel Közgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett. 1990. szeptember 1 -jén műtéti asszisztensként kezdett dolgozni a Szentesi Kórház Gégészeti és urológiai osztályán. 1992-ben felnőtt szakápolói tanfolyamot végzett, majd egy évvel később műtéti szakasszisztens végzettséget szerzett. 1995-ben a Baleseti és helyreállító sebészet osztályon folytatta munkáját, ahol a mai napig is dolgozik. 2006 óta mint főműtősnő irányítja a műtéti asszisztensek munkáját.
Munkabírása, lelkiismeretessége példaértékű. Nyitott és érdeklődő személyiség, magas elvárásai vannak önmagával szemben is, folyamatosan képzi magát. Munkáját precízen végzi s ezt várja el munkatársaitól is. Jó munkakapcsolatot ápol az osztály dolgozóival és a külső cégek képviselőivel. Kezeli a konszignációs raktárakat s intézi a műtő zavartalan ellátásához szükséges anyagellátást. A sterilitásra szigorúan figyel, Részt vesz a kórház varróanyag, műtéti izoláció, kötszer és protézis tenderének összeállításában, irányítja és aktív részese a tanuló műtősnők gyakorlati képzésének. Osztályunk köztiszteletben álló tagja.

Továbbá kiváló szakdolgozói kitüntetést kap: Tariné Lantos Éva 1986 óta dolgozik a Kórházunk urológiai osztályán. Segédápolóként kezdte nővéri munkáját. Az évek folyamán vállalta,hogy tovább képezze magát, és így magasabb szintű ellátást tudjon biztosítani a rá bízott betegeknek. Munkája során rendkívül jó kapcsolatot ápol a betegekkel és hozzátartozókkal, valamint az osztályon dolgozó összes kollégával. Igazi csapatember. Minden helyzetben lehet rá számítani. A tavalyi évben töltötte be a 30. jubileumi munkaévét osztályon.
Kiváló szakdolgozói elismerésben részesítjük: Baranyi László 1991 től dolgozik a Kórház Pszichiátria osztályán Mindig a betegellátás területén tevékenykedett. Korábban szociális intézményben dolgozott. Jelenleg pszichiátriai osztályon ápolói munkakörben dolgozik, munkáját mindig a legjobb tudása szerint látja el. A betegeket tiszteli, a hozzátartozókkal jó kapcsolatot tart fenn a betegek gyógyulása érdekében. Kollégáit szereti, tiszteli, mindig lehet számítani segítőkész munkájára.

Kiváló Szakdolgozói kitüntetést kap: Locskai Katalin több mint 25 éve az osztály dolgozója. Munkáját mindig lelkiismeretesen, nagy gondossággal és precízen végezte. A betegekkel szemben türelmes, kedves, empatikus magatartást tanúsít. A páciensek nem csak lelkiismeretes, áldozatos munkája, hanem derűs, vidám modora miatt is szeretik.
Munkatársaival kialakított kapcsolata kifogástalannak mondható, minden dolgozóval meg tudja találni a megfelelő hangot. Munkatársai problémái iránt nyitott, segítőkészségét számos alkalommal bizonyította.
Igen nagy munkabírású, az osztályukon az utóbbi időszakokban többször kialakult nővér létszámhiány, valamint a főnővéri feladatok ellátása következtében ráháruló többletfeladatokat is képes kifogástalanul ellátni.
Főnővéri kinevezése után, az osztályon a szakdolgozói munka megszervezését, koordinálását kiválóan végzi.
Az újabb szakmai ismeretek elsajátítására nyitott, igyekszik folyamatosan tovább képezni magát.
A munkahelyi közösség összetartásában, a jó munkahelyi légkör fenntartásában jelentős szerepe van osztályunkon.

Kiváló Szakdolgozói elismerésben részesül: Argyelánné Szabó Rózsa
1977. –től dolgozik kórházunkban. Először a Szülészeti osztályon szülésznőként, majd a Patológiai Osztályon citológusként. 2004 januárjától a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon ápolóként dolgozik. 40 éve dolgozója kórházunknak, munkavégzése pontos, megbízható. Munkáját alázattal végzi, kollégáival kapcsolata kitűnő,segítségére minden körülmények között lehet számítani, hasznos tagja a szakdolgozói teamnek.
Kiváló Szakdolgozói kitüntetést vehet át: Dr. Kovács Ferencné Intézményünkben 1989-ben , mint egészségnevelő kezdte meg a munkáját, 2001-tól kórházhigiénikus feladatokat lát el. Munkáját körültekintéssel és alapos megfontoltsággal végzi. Jellemzi a feladat tudatosság, amely ezen munkakör ellátásának egyik alapfeltétele. Az intézmény dolgozói kiváló kollégát ismerhettek meg személyében.

Kiváló Szakdolgozó elismerésben részesül: Becsák Edit A központi Sterilizálóban dolgozik mint vezető asszisztens. 1997-ben kezdett el dolgozni a Kórházunk Laboratóriumi osztályán, majd gyermekei születése után, 2005-ben a Gége-Urológia műtőben dolgozott. 2006 óta a Központi Sterilizáló dolgozója.
2012-ben fertőtlenítő sterilező végzettséget szerzett.2013-ban a Központi Sterilizáló vezetésével bízták meg. Munkáját nagy felelősségtudattal, emberséggel végzi.

A mai napon Kiváló dolgozó kitüntetést vehet át Bari Katalin
2005-ben kezdett el dolgozni kórházunk pathológiai osztályán orvosírnokként.1977-ben Közgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett, gyorsíró, gépíró, igazgatási ügyintéző képesítést szerzett. 1992-ben Manager Titkárnői végzettséget kapott.2003-ban Számítógép-kezelői képesítést kapott.2008-ban került a rendelőintézet Kardiológiai szakrendelésére ahol jelenleg is tevékenykedik.
Magas színvonalú szakmai munkáját rendkívüli szorgalommal, precizitással,elhivatottsággal végzi.

Kiváló dolgozó elismerésben részesül: Petrik István
Egész más területről jött hozzánk 15 évvel ezelőtt dolgozni, de könnyen és gyorsan beletanult ebbe az egészségügynek viszonylag zárt világába.12 éve végezte el a műtőssegédi iskolát, szorgalmas ,csendes kötelességtudó munkatárs,akire bármikor lehet számítani. A performozás „mestere „ lett. Ő fertőtleníti a Kórház különböző egységeit ,ha szükség van rá. Ő a Kórház fújós Pistije.

Főigazgatói dicséretben részesül: Lantos Csaba, 2008-tól dolgozik a Kórházunkban. Feladatkörébe tartozik az Intézmény külső és belső szállítási feladatainak megszervezése és ellátása, ezen felül elvégzi az anyagbeszerzést, személy szállítást, gyermekorvosi szolgálat szállítását valamint a környező településeken levő véradásokhoz az asszisztencia és az eszközök szállítását. Nagy munkabírású, jó szervező készségű, megbízható. Munkája végzése során rábízott technikára odafigyel, lelkiismeretesen gondozza, az elmúlt időszak alatt balesetmentesen közlekedett.

Főigazgatói dicséretben részesül: Rácz Éva 1995 óta dolgozik Kórházunk általános sebészeti osztályán , 2004-től a sebészeti osztály főnővére. emellett intézményi takarítási csoportvezető, decubitus koordinátor és stoma terápiás nővéri feladatokat is ellát. Főnővéri munkáját kiemelkedő szakmai tudás mellett erkölcsi tisztaság jellemzi. Mindig nyugodt , empatikus, emberi, kiváló vezető személyiség. Partnere az orvosnak és a betegeknek is egyaránt . Munkáját gondosan, lelkiismeretesen végzi mindig segítőkész, mosolyát mindenki ismeri.

Kollektív elismerésben részesülnek a Mosoda dolgozói az átalakulás előtt mutatott kimagasló teljesítményéért kiváló kollektíva elismerést javaslok a Semmelweis nap alkalmából. A 9 főből álló kollektíva a nehéz körülmények ellenére, mindent megtett annak érdekében, hogy a kórházi osztályok működéséhez szükséges textíliák kellő időben és minőségben visszakerüljenek. Munkájukat köszönjük.

A dolgozók névsora:
Kádár Lászlóné, Kovács Imréné, Locskai Józsefné, Kosa Ferencné, Kozmáné Gömöri Edit ,Kasler Klára ,Német Éva ,Németh Tiborné, Kuruczleki Csaba, Határ István

Most pedig a Jubileumi díjak kerülnek átadása:
25 éves munkaviszony után jutalomban részesül:

1. Ardai Ibolya Tünde
2. Bartucz Ildikó
3. Békési Katalin
4. Botákné Farkas Etelka
5. Czakó Szabolcs
6. Csepregi Orsolya
7. Dr. Szabó Tünde
8. Gabnai Mihályné
9. Határné Puskás Erzsébet
10. Héja Sándorné
11. Janó Erzsébet
12. Kató Klára
13. Kispál Marianna
14. Kissné Mikula Andrea
15. Kovács Tünde
16. Lázár Ferenc
17. Magyarné Székely Anna
18. Mácsainé Kovács Éva
19. Mikecz Ilona
20. Molnárné Seres Alíz
21. Morvainé Hudacsek Mónika
22. Mucsi Éva
23. Nagyillés Mónika
24. Ottroba Antalné
25. Pintér Gabriella
26. Szabó Andrea
27. Szilvási József
28. Veresné Hábensusz Edit
29. Vida-Szűcs Ágnes

30 éves munkaviszony után kitüntetésben részesül:

30. Bendéné Berkó Ilona
31. Dancsik Annamária
32. Dr. Rácz Ferenc
33. Kállai Aranka
34. Kocsis Anikó
35. Kókai Tiborné
36. Kosztolányi Sándorné
37. Molnár Zsuzsanna Ilona
38. Sebők Istvánné
39. Sipos Jánosné
40. Szabó Béláné
41. Szabóné Virágos K. Krisztina
42. Tóth Ernőné
43. Tóth Ibolya
44. Vecseri Tibor

40 éves munkaviszony után elismerésben részesül:

45.Argyelláné Szabó Rózsa
46.Béniné Szép Ilona
46.Bubláné Tihanyi Erzsébet
47.Hidvéginé Sebesi Katalin
48.Kelemenné Pap Julianna
49.Mező Mária
50.Molnár Margit
51 Őryné Kövér Zsuzsanna
52.Stemmer József
53.Szabóné Koncz Klára

Idén is a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is adományozott kitüntetéseket, melyet Török Jánosné a MESZK helyi szervezetének elnöke adja át:

Prokuráció díjra lett jelölve: Farsang Ferencné: Györgyi néni,ahogy a Kórházban ismerik. Közel negyven éve erősíti az intézet, a gyógyszertár csapatát.
A kezdeti időben gyakran sírva érkezett vagy ment haza a munka összetettségétől a felelősségtől való félelme miatt, de kitartott és a célját szem előtt tartva haladt előre.
Expediáló szakasszisztensként plusz speciális feladatot kapott,a vényforgalmú gyógyszertár elindításánál az asszisztensi munkafolyamatot másodmagával kellett ellátnia. Ettől kezdve a betegekkel , a dolgozókkal napi kapcsolatba került, megismerték szakmai tudását, segítő készségét,empatikusságát. Mind a városban, mind a kórházban népszerűsége egyre nőtt. Mindenki tudta, hogy ha segítségre van szüksége, hozzá bizalommal lehet fordulni. Munkája során több gyógyszertári asszisztens , szakasszisztens oktatásában részt vett, sőt a gyógyszerész hallgatók is merítettek tudásából.
Vezető asszisztensként, mint a munkatársai anyja képviseli a gyógyszertárat segítőkészsége miatt, minden szakmai területről megkap minden segítséget, így a munka zökkenőmentesen tud haladni.
A kamarai munkában , a rendezvények szervezésében is aktívan részt vesz. Elmondhatjuk ,hogy egy igazi csapatjátékos, akire emberséges magatartásáért példamutatásáért mindenki felnéz.

Kitüntetésben részesül:
Vass Katalin, 1993-ban a Boros Sámuel Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett. 1993 júliusától a Dr. Bugyi István Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztályának dolgozója. Szülésznői szakképesítését 1994-ben szerezte, majd a munka mellett 1999-ben felsőszintű szülésznői vizsgát tett.
Katalin az osztály megbecsült tagja. Munkáját lelkiismeretesen,kitartóan végzi. Betegeivel-, várandósokkal empatikus , segítőkész, kollégái mindig számíthatnak rá. Szakmája iránt elhivatott, megszerzett tudását folyamatosan fejleszti.
A Kamara megalakulása óta kamarai küldötti feladatokat is ellát.

Kitüntetésben részesül még: Józsáné Csenki Kornélia, Nelli, hiszen mindenki így ismeri , 1980-tól kisebb-nagyobb megszakításokkal végzi lelkiismeretesen munkáját. A kórházi betegellátás során végzett diétás tanácsadásban maximálisan eleget tesz az elvárásoknak, folyamatosan képzi magát. Kedves személyiségével bizalmas légkört tud teremteni, ezzel megkönnyítve a tanácsadás menetét. Munkáját pontosan, a legjobb tudásának megfelelően a szakmai irányelvek betartása mellett végzi, reméljük még évekig munkacsoport tagjának tudhatjuk
1973-ban végzett Kalocsán az egészségügyi szakközépiskolában. Érettségi után Budapesten tanult az állami Diétás Nővérképzőben, ahol 1975-ben szerzett oklevelet. Iskolái befejezése után Szegeden kezdett dolgozni mint diétás nővér. 1980.január 02-től dolgozik itt Szentesen. Azóta kisebb-nagyobb megszakítással folyamatosan erősíti a Diétás szolgálat csapatát.
A mindennapi munka mellett önkéntesként a cukorbeteg Klub munkáját is segíti. Dr. Szerb János mellett titkárként tevékenykedik, a klub életében aktívan részt vesz.








Forrás