Kezdőlap Egyéb Segítő kezek az idősekért…

Segítő kezek az idősekért…

551

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/5/segito.htm

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízta a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft-t, hogy az 1056/2017.(II.7.) számú Korm. Határozatban foglaltakat megvalósítsa hátrányos helyzetű településeken. Ezen kormányhatározat alapján Szentes Város Önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá a Segítő Kezek NKft-vel, hogy Szentes városban is megvalósulhasson a „Segítő Kezek Infókommunikációs Program”.

A megvalósításhoz a Segítő Kezek NKft alkalmazásában és az önkormányzat által foglalkoztatott 5 fő a 65. év feletti lakosság körében kérdőíves felmérést végez . A kérdőíves felmérés alapján kerül kiválasztásra az a 25 fő akinek az otthonába egy-egy laptop korlátlan internetezési lehetőséggel kihelyezésre kerül várhatóan július és augusztus hónapban. Ezen időpontig egy diszpécser központ kerül kialakításra az önkormányzat épületében, mely központon keresztül tartják az idősek majd a kapcsolatot azzal az 5 fővel, akik a kérdőív kitöltésekor felkeresték a lakosságot. Bármilyen problémával kereshetik majd a kollégákat, akik továbbra is személyesen tartják majd az érintett 25 fővel a kapcsolatot.

Ez a program várhatóan 2018. február 28.-ig fog tartani. A sikeres megvalósítás érdekében 2017. május 30.-án a Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Főosztályának dolgozói előadást tartottak Szentes Város Önkormányzatának épületében a „Pusztán hatan – hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért.”pályázati projekt keretében.

Kérjük a lakosság megértését és segítő együttműködését.
Forrás