http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/5/doku.htm

Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képek!

Két személyautó frontálisan ütközött Szentesen az IH mellett található “gödörben”, ahol fiatalok sérültek meg. A szimulációs gyakorlat olyan élethű volt, hogy sokakat érzékenyen érintett a látott mentés. Többek között ez is volt a cél, hogy lássák a fiatalok, hogy egy meggondolatlan cselekedet és mekkora baj tud kerekedni, amely ember életet is követelhet.

Immáron 15 éve kerül megrendezésre a Közbiztonsági nap Szentesen és a kezdetekben az a gondolat ált mögötte, hogy a vakáció kezdete előtt hívjuk fel a fiataloknak, gyerekeknek a figyelmét arra, hogy akár áldozattá vagy elkövetővé is válhatnak egy-egy meggondolatlan cselekedettel.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete 2017. május 18-án “Diszkóbaleset” elnevezésű szimulációs bemutatót szervezett az Ifjúsági Ház mellett.

A dokudráma története szerint egy „bulizós” autó ittas vezetője karambolozik egy másik gépkocsival. Mindkét kocsiban fiatalok utaznak, akik a szituáció minden percében annak megfelelő viselkedést tanúsítanak, játékuk életszerűen reagál a történésekre.

A forgatókönyv szerint diszkóból hazafelé autózó fiatalok gépkocsija – amelyet az egyik fiatal ittasan vezet – ütközött egy vétlen, szabályosan közlekedő gépkocsival.

A baleset következményeként két súlyos sérültet feszítővágó alkalmazásával kellett a járművekből kivágni a tűzoltóknak, a harmadik súlyos sérült belehalt sérüléseibe, akit szintén a tűzoltók emeltek ki. A másik három fiatal – köztük az ittas vezető – könnyebb sérülésekkel megúszta a karambolt.

A közönség egyre nagyobb döbbenettel szemlélte a baleseti helyszínen folyó mentési munkálatokat, amint tűzoltók, a mentők, a rendőrök és a kegyeleti szolgálat összehangoltan végezett.

A bemutató rávilágított a “diszkós éjszakák” veszélyeire, az értelmetlen tragédiákra, valamint remek lehetőség volt a társszervek részére is, hogy jól szervezett, valós körülmények között gyakorolhattak közösen.
Forrás

Előző cikkHalálos baleset az IH gödörben – Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas kép…
Következő cikkKezdődik az előadás!!!…