A Szentesi Delfin ESC beszámolója a 2016-os évről
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/12/szeniorok.htm

Eltelt egy év ismét, s örömmel tölt el, hogy ismét együtt lehetünk – kezdte évértékelő beszámolóját Pólyáné Téli Éva a Szentesi Delfin ESC év végi összejövetelén.

24 éve, 1993 novemberében hoztuk létre egy szűk maggal Szentesen a szeniorúszást. A jelenlegi önálló egyesületünk 17. évét kezdte meg. Jelenleg 44 tagunk van, közülük 40 fő regisztrált versenyző a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségénél. Közülük vannak, akik nem Szentesen élnek, de gyökereik ide kötik őket, néhányan pedig azért csatlakoztak csapatunkhoz, mert jól érzik magukat közöttünk, s városunknak, egyesületünknek hozzák az eredményeket, s ezért külön köszönet nekik.

Nagyon fontos hogy fiatalokkal erősítsük egyesületünket, hiszen a tagság átlagéletkora elég magas. Várható, hogy gyarapodni fogunk a 2017-es évben, részben a Világbajnokságnak köszönhetően, de néhány olyan tag felvétele is várható, akik már régóta gondolkodnak azon, hogy elkezdik, vagy folytatják a szenior úszást – folytatta beszámolóját Téli Éva.

Elismerés számunkra, hogy a helyi újság (Szentesi Élet) az augusztus 5-i számában a címlapon szerepeltünk, valamint december 2-án Szakács Ernő sporttársunk szerepelt az első oldalon.

Eredményeink 2016-ban

2016-ban mindössze 12 hazai, és 4 külföldi, medencében rendezett versenyen vettünk részt. A Londonban rendezett Masters Európa Bajnokságon sajnos anyagiak hiányában, senki sem tudott részt venni egyesületünk tagjai közül.

Ebben az évben összesen 238 arany, 165 ezüst és 76 bronzérmet szereztek úszóink az egyéni számokban a különböző versenyeken.

A rövidpályás, nyitott és fedett országos bajnokságokon összesen 91 egyéni bajnoki cím mellett, még 67 második és 27 harmadik helyezést is szereztek csapatunk tagjai. Váltóban 8 arany, 8 ezüst és 5 bronzérem termett a Szentesi Delfin ESC-nek.
Forrás

Előző cikkÉv végi csapatépítés vagy inkább fagyasztás. A korcsolyázás annyiban rokon sport…
Következő cikkBoldog Új Évet kívánunk minden kedves olvasónknak az Óévbúcsúztató Ünnepi Hangve…