Kezdőlap Egyéb Belső képek az épülő volt Petőfiből…

Belső képek az épülő volt Petőfiből…

70

Elindult a Szentes Szecessziós Ház kialakítása
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/12/elindult.htm

Egy eredményes pályázat révén az egykori Petőfi Szálló utcai homlokzata megújul, valamint a sarok épületrész és a Petőfi utcai szárny földszintjén közösségi és kulturális tereket – galéria-kávézót, kiállítóteret, előadó- és próbatermet alakítanak ki.

2016. november 15-én tárgyalt a Szentes Szecessziós Ház kivitelezési munkálatáról és annak kivitelezőjéről a Jogi Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottság a Városházán. A közbeszerzési pályázatra két pályázat érkezett be, amelyeket érvényesnek nyilvánítottak. Az ár volt az egyik domináns tétel, amely segítette a döntést, de a pályázatok tüzetesebb átnézésekor kiderült, hogy az egyik induló nem biztos, hogy maradéktalanul tudná teljesíteni a munkát időre, ezért ő kiesett és maradt az szarvasi INTEGRAL Zrt.

2017. április 30-a az a végső határidő, amikorra a Szecessziós háznak el kell készülni. Nagyon rövid az idő, így minden napnak jelentősége van.

A munkaterület átadása után a kivitelező nyomban elkezdte a belső terek feltárását és a veszélyes fődém lebontását.

Ha valaki figyeli az építkezést láthatja, hogy már két új nyílászáró is behelyezésre került, melyek nem a véglegesek, hanem próbaként, valamint a műemlékvédelmi szakemberek is véleményezik, hogy a további nyílászárók ezekre a mintákra épülve készülhessenek el.

Elkezdődött a falak injektálásos technológiával megvalósuló szigetelése is, valamint az utcafronton folyamatosan épül a állványzat.

Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk és ha újságunkat olvasva folyamatosan végig követheti az építkezést.

További képek és infó a projektről:

A pályázati projekt összes költsége 308 millió Ft.
Ebből az igényelt támogatás 292,6 millió Ft, a vállalt önrész 15,4 millió Ft.
A támogatás intenzitása 95%.

2014 májusában a Szentes Város Önkormányzata „Szentes Szecessziós Ház” névvel pályázatot nyújtott be az EGT Alap 2009-2014 PA 16 jelű „Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása Városi épített örökség megőrzése” című, HU07PA16 A1 2013 kódszámú pályázati felhívásra, amely műemlék megújítást, nagyközönség számára elérhetővé tételt, kulturális és közösségi funkciók elhelyezését támogatta.

Az eredményes pályázat alapján megvalósuló „Szentes Szecessziós Ház kialakítása az egykori Petőfi Szálló műemlék épület megújításával, fenntartható kulturális-közösségi funkciók létrehozásával” c. HU07-0028-A1-2013 azonosítószámú projekt az egykori Petőfi Szálló utcai homlokzatok felújítását, valamint a sarok épületrész és a Petőfi utcai szárny földszintjén közösségi és kulturális terek – galéria- kávézó, kiállítótér, előadó- és próbaterem létrehozását tartalmazza. A projekt átfogó célja az országos műemlékvédelem alatt álló épített kulturális örökségi érték fenntartható megújítása, kulturális és közösségi funkciók létrehozása és a kulturális javak és szolgáltatások hozzáférhetővé tétele a nagyközönség számára is. A fejlesztés eredményeként a sokszínű közösségi, multikulturális funkció kialakításával a létrejövő Szentes Szecessziós Ház a helyi kulturális, művészeti és közösségi élet színterévé válhat.








Forrás