Kezdőlap Egyéb Szentesi fodrász siker Párizsban…

Szentesi fodrász siker Párizsban…

40

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/3/erika.htm

Hogyan befolyásolhatja a következő évek divatját egy magyar mesterfodrász Párizsban?

Tonomárné Dancsó Erika, mesterfodrász munkáit számos bemutatón megcsodálhatta a szentesi közönség, de most munkájában és művészetében újabb állomásához érkezett. Ő az első magyar, akinek sikerült bejutnia a világ egyik legrangosabb szépségipari versenyének elit 10-es kategóriájába.

A Haute Coiffure France (HCF Trophy) a fodrász szakma csúcsrendezvénye, amelyet Párizsban a Louvre dísztermében rendeznek meg.

Versenyen résztvevők munkái jövőbe mutatóak. Kreatív, egyedi, művészi, időnként extravagáns frizurák készülnek, amelyek új stílust, másfajta dizájnt inspirálnak a divatszakmák tervezőinek. Ebben a különleges és nagy érdeklődéssel kísért versenyen került a legjobb 10-be Tonomárné Dancsó Erika.

A Franciaországban tanultakat itthon is szeretné bemutatni, fejleszteni, illetve továbbadni fiatal, tehetséges tanulóknak. Ennek érdekében különdíjat alapított, melyet a 2016. március 1-jei sajtótájékoztatón jelentett be. Minden évben a szakma legjobb és legkreatívabb ifjú tanulójának ítél oda. Ha bár nagyon fontos a tanulmányi eredmény, de ez a díj valójában szakmai kihívást kíván a a diákok elé állítani, ezért bármelyik diák kiérdemelheti, és még inspirálóbb lehet a jövő nemzedékének.

A díjjal nem csak egy elismerést vehet át a nyertes, hanem szakmai vonalon való támogatást is, amely jól jöhet a munka világába való becsatlakozáshoz – tudtuk meg Erikától.

A különdíj átadásának időpontja várhatóan a 2016. júniusi önálló bemutatója, amely Szentesen kerül megrendezésre.

A versenyen való részvétel hatalmas tapasztalatot és lehetőséget adott, melyet a mindennapokban is kívánnak kamatoztatni a szalonban, így „A szépség mindenkié” címmel indított kampányában a Dancsó Erika Szalon dolgozói, nemcsak hajvágást, festést és más szakmai dolgokat végzik el az ügyfelek kérésére, hanem 2016-tól egyedülálló módon a vendégek mentális támogatására is figyelmet fordítanak.
Forrás