Kezdőlap Egyéb „Isten veled Laci bócsi!”…

„Isten veled Laci bócsi!”…

50

„…koszorút, ha meghalok, a síromra, sírhalmomra nefelejcsből fonjatok!”
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/2/lacibocsi.htm

Megrendülten hallottuk a hírt, hogy 2016. február 3-án elhunyt Bánfi László kollégánk, tanárunk, karmesterünk. 1970-től dolgozott iskolánkban egészen nyugdíjba vonulásáig.

Az intézmény akkori igazgatója – Veréb Imre – kérésére jött át a hódmezővásárhelyi zeneiskolából Szentesre azzal a céllal, hogy a rézfúvós tanszakot megerősítse és újjászervezze a Városi Úttörő Fúvószenekart. Számtalan trombitás, tubás, harsonás, tenor-, bariton- és vadászkürtös növendék tanulta meg tőle a hangszerjáték alapjait és szeretetét. Néhányuk zenei pályán folytatta tanulmányait, de szinte kivétel nélkül tagjai lettek az úttörő-, ifjúsági- és a felnőtt fúvószenekaroknak. Nevéhez fűződik a Szigligeti Úttörő Fúvószenekari Tábor rendszeres megszervezése is. Sokoldalú képességének köszönhetően az intézmény igazgatóhelyettese is volt több mint egy évtizeden keresztül.

1978-tól a Szentes Városi Egyesített Fúvószenekart vezette 1990-ig, mely irányításával az országos minősítésen elérte az Aranydiploma fokozatot. Később az együttes másodkarnagya és baritonkürtöse lett. Igazi közösségi ember volt, aki vezetőként és hangszerjátékosként egyaránt sokat tett a zenekar szakmai előrelépéséért, de egyéb programokon, bel- és külföldi szerepléseken is aktívan vett részt.

Bánfi László a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Szentes város zenei életének egyik meghatározó alakja volt. Pedagógiai, közéleti és közművelődési tevékenységére mindig tisztelettel és szeretettel emlékezünk, jellegzetes alakját nem feledjük!

Búcsúznak a Szentesi Lajtha László AMI dolgozói és Szentes Város Fúvószenekarának tagjai
Forrás