Kezdőlap Egyéb Átadták az új 32 szeletes CT-t a szentesi kórházban…

Átadták az új 32 szeletes CT-t a szentesi kórházban…

48

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/2/ct.htm

2016. február 5-én adták át egy lezárult pályázatnak köszönhetően a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház új 32 szeletes CT-jét, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiahatékonysági pályázatán elnyert keretösszegből szereztek be.

Az újonnan beszerzett 32 szeletes CT eszköz a kórház Központi Röntgen Gépműszerparkját korszerűsíti. A modern és hatékonyabb energia-felhasználású berendezést december közepén szerezték be, és nemrég helyezték üzembe.

A Környezet és Energia Operatív Program részeként a KEOP-5.6.0/E/15-2015-0025. azonosítószámú „CT eszköz beszerezése a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban” című nyertes projekt keretében a kórház egy új eszközt vásárolt.

Elsőként Dr. Mészáros János az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a vendégeket, és elmondta, hogy pályázat során a kórház közel 220,5 millió forint 100% visszafizetési kötelezettség nélküli támogatást nyert.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő beszédében örömét és bánatát is kifejtette, mert ennél jóval nagyobb fejlesztés volt tervezve a kórház területére. Az nem valósult meg, de ha úgy vesszük, akkor annak eszközbeszerzése viszont az új gépek terén nem, így biztonságban érezheti magát a kórház ellátottsági területén élő 100.000 ember. Dr. Szabó Gabnai Dénes az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató helyettese személyes kapcsolatát mesélte el, és optimista emberként ő nem azt látja, hogy a pohár üres, hanem hogy félig tele van.

Dr. Kalmár Mihály a kórház főigazgatója, részletesen ismertette a beszerzett eszközöket, melynek megtekintésére invitálta beszámolója után a megjelenteket.
Forrás