Kezdőlap Egyéb Lim-Lom bábelőadás a Kiss Bálint Református Iskolában az országos televíziókban …

Lim-Lom bábelőadás a Kiss Bálint Református Iskolában az országos televíziókban …

71


Lim-Lom bábelőadás a Kiss Bálint Református Iskolában az országos televíziókban
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/1/limlom.htm
Kék Bolygó ökomagazin – sugárzási időpontok

2016. január 12-én a Gyűjtsvelem Utazó Iskolaprogram keretében két előadást tekinthettek meg a Kiss Bálint Református Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai.

Először a Lim-Lom Mese – Környezetóvó bábos előadás során mesés környezetbe ágyazva beszélgettek a gyerekekkel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, tisztázzuk és megmagyarázzuk az ehhez kapcsolódó fogalmak jelentését és jelentőségét. A Lim-Lom Mese az Erdőben játszódik, amely az emberek gondatlan viselkedése miatt, már nem olyan tiszta, mint régen… Itt találkozunk a főhősökkel, a hulladékból készült 120-150cm magas marionette jellegű bábokkal (Papír Robi, Szatyor Aranka, Pityóka Pál, Bádog Andor), akik a Természet körforgásába szeretnének visszatalálni.

A felsősök Sőnfeld Mátyás zeneterapeuta és gyógypedagógus Hulladékból Hangszer előadását hallgathatták meg. Tudomány, környezetvédelem és hangszerismeret egyben! A rendkívül interaktív, érdekes és lendületes előadás során szemléletesen kísérjük végig a hang kialakulását, terjedését és alapvető fizikai tulajdonságait. Végigvették a ritmus-, és dallam hangszerek típusait és azok működési elvét. A kreatív kísérletezésre ösztönözni és átadni egy újfajta környezettudatos szemléletet a cél, hiszen a minket körülvevő hétköznapi hulladékokat merészen újragondolva valóban működő és hasznos hangszerekké tudjuk alakítani!

Az MTVA Kék Bolygó műsora forgatott a rendezvényen és az elkészült film megtekinthető az alábbi időpontban:

SZERDA (január 27.)
9:50 DUNA WORLD (ism.)

CSÜTÖRTÖK (január 28.)
13:20 DUNA WORLD (ism.)

HÉTFŐ (február 1.)

Az összeállítás az első sugárzást követően ezen a linken 60 napig megtekinthető, és beágyazható saját webfelületre. http://www.mediaklikk.hu/musor/kek-bolygo-2/ 60 nap után pedig a www.nava.hu oldalon nézhető vissza
Forrás