Kezdőlap Egyéb A világ legrangosabb főzőversenyén szentesi alapanyagok…

A világ legrangosabb főzőversenyén szentesi alapanyagok…

53

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/1/eheto.htm

A Bocuse d’Or a legrangosabb gasztronómiai verseny a világon. A kétévente Lyonban rendezett verseny bemutatkozási lehetőség a legtehetségesebb szakácsok számára, ahol 24 ország képviselői mérik össze tudásukat, a szigorú szabályok között lebonyolított versenyen a nemzetközi zsűri, és a felfokozott hangulatú közönség előtt.

Ha ezeket számba vesszük, mindenki a helyi zöldségekre vagy baromfitermékekre gondolna először, de nem így van. Lassan szentesikumként kell gondolnunk a Pillár István által fémjelzett ehető virágokra, melyek városunkat fogják képviselni a rangos versenyen, ahol a magyar csapat sikerét segítik.

A városi könyvtárban tartott előadáson megtudhattuk, hogy vannak a hagyományos fűszernövények, melyeket ízesítésként használunk, vannak a salátáknak valók, melyek ízvilága mellett különleges alakjukkal és színükkel gazdagítják a gasztronómia világát és vannak az ehető virágok, melyeknek ízük nem befolyásolják a gasztronómiai ízvilágot de pompás színükkel és formájukkal új világot nyitnak a gasztro-design területén.

Az ehető virágok honlapon számos termék található, de vannak a „dugi virágok”, melyek pl. az idén megrendezendő Bocuse d’Or főzőversenyen debütálnak.
Forrás