Kezdőlap Egyéb Örömvasárnap Szentesen…

Örömvasárnap Szentesen…

43

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/12/orom.htm
Advent harmadik vasárnapja (videóval)

2015. december 13-án, advent 3. vasárnapján Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész és Seres Krisztián zenész várta az érdeklődőket a városi adventi koszorúhoz Szentesen a Napernyős lány szoborhoz.

Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnap (gaudete vasárnap) az Úr eljövetelének közelségét ünneplik, ez a vasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja – mondta Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész beszédében.

Az utolsó gyertyagyújtás:
2015. december 20-án 16.00 órakor, advent 4. vasárnapján Fehér Csaba református lelkipásztor ünnepi gondolatait ismerhetjük meg. A műsort a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói adják.

Példaértékű az az összefogás, melynek eredményeként létrejött egy több évre szóló városi adventi koszorú. A város hagyományaihoz híven 2015-ben is felállít a városközpontban egy nagy közös városi adventi koszorút, amely idén a napernyős szobor körül lett elhelyezve.

Azért, hogy mindez megvalósuljon sokak munkáját és anyagi támogatását köszönet illeti. A Hmvhi SZC Zsoldos Ferenc Középiskolája, Szakiskolája és Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolája, Szakiskolája a koszorú szerkezetét és elektromos bekötését készítette, a Váczi-Vill Kft. adta a kültéri világítást, hogy az éjszaka szelfizők is jól lássák a gyertyákat, a Piramis Üzletház a gyertyák áttetsző „ruháit” varrták, a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon és DINÓ Design Stúdió a dekorációját készítették el a koszorúnak, és a Városellátó NKft. a fenyőborítását. Végezetül a Marossy Gyula és csapata kötötte rá a hálózatra a dekoratív városi koszorút a hálózatra.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=XrYiUaf10YY
Forrás