Kezdőlap Kultúra és szórakozás Koncert 25 éves a Pom-Pom együttes…

25 éves a Pom-Pom együttes…

48

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/12/25pom.htm

Talán elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy generációk „nőttek” fel Szentesen a Pom-Pom együttes koncertjein, hallgatták a kazettákat, CD-iket, oly sokat, hogy a szülők néha már a magnót vagy a CD játszót is a pokolba kívánták. Mára már felnő a második generáció, a volt Pom-Pom rajongók gyermekei énekelnek és tapsolnak a jubiláló zenekar koncertjein.

Nézzük a csapat rövid történetét. 1990-ben alakult a zenekar az akkori Coctail együttesre épülve (valójában a jelenlegi zenekarvezető, Kovács Attila „csapódott a Coctail-hoz, így hozván létre a Pom-Pom együttest). Évekig gyermekdalok feldolgozásait játszották, majd 1997 áprilisában az I. Szegedi Százszorszép Dalfesztiválon a Halász Judit, Bródy János és P. Nagy Ferenc alkotta zsűri első helyezéssel jutalmazta a zenekart, szakmailag is elismerve ezzel munkáját. Az elismerés adott végső lökést az együttesnek a saját dalokat tartalmazó „Pom-Pom a mi nevünk” című kazetta felvételéhez és kiadásához. Ez a kazetta 10 dallal 1997 decemberében jelent meg. A II. Szegedi Százszorszép Dalfesztiválon 1998-ban az együttes ismét első helyezést ért el immár Eszményi Viktória, Heilig Gábor zsűrizésével. Több II. és III. helyezést követően a Pom-Pom immár országos hírnévre tett szert, hamarosan az RTL klub műsoraiban lett rendszeres szereplő. Az országos népszerűség így sok-sok meghívást eredményezett, ma már szinte nincs olyan pontja az országnak, ahol nem járt az együttes.

2007-ben jelent meg az „Ernő Afrikában” című lemez, amelyen 16 Pom-Pom dal szerepelt. A 20 éves évfordulót 2010-ben egy újabb lemez kiadásával ünnepelte a zenekar, „20 év dalai” címmel, ezen a régi slágerek mellett új dalok is találhatók. A sok-sok Mikulás koncert sikerén felbuzdulva jött létre az „Ajándékgyár” című maxi lemezt (6 Pom-Pom szerzeménnyel), amelyet a szentesi Pom-Pom Mikulás koncert keretében ajándékozott az együttes a város gyermekeinek. A lemez sikerét követően 2015-ben elkészült az „Ajándékgyár” lemez végleges változata 10 dallal. Ez a lemez napokban jelenik meg. Egy másik új lemez 15 új dallal „Ernő és a varázslók” címmel elkészült, az utómunkálatok után ez a CD is megjelenésre vár, valószínűleg 2016-ban kerülhet a boltokba.

A Pom-Pom együttes megalakulása óta a városi rendezvények állandó szereplője és létrehozója. A „Picúrok Farsangja” a zenekar ötlete volt, ami a farsangi időszak legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, majd a Télbúcsúztató Karnevál alapja lett. A „Pom-Pom Gyerkőcnap” a város gyermeknapi rendezvénye évtizedek óta. A decemberi „Pom-Pom Mikulás” mára már olyan népszerű lett, hogy az Ifjúsági Ház pódiumterme nem elég nagy a közönség befogadására. A zenekar tagjai (Kovács Attila gitár, ének, Marton András dobok, Kerekes Róbert billentyűs hangszerek, Vincze Attila basszusgitár, vokál) szeretettel várják a gyermekeket idén is, 2015. december 6-án 17 órakor a Pom-Pom Jubileumi koncertjére a Művelődési és Ifjúsági Házba, ahol a koncert végén – már sokadszorra – ismét elhangzik „Ez volt a Pom-Pom együttes Szentesről”.
Forrás