Kezdőlap Egyéb Felgyulladt az első adventi gyertya Szentesen (videóval)…

Felgyulladt az első adventi gyertya Szentesen (videóval)…

515

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/11/adventi1.htm

Példaértékű az az összefogás, melynek eredményeként létrejött egy több évre szóló városi adventi koszorú. A város hagyományaihoz híven 2015-ben is felállít a városközpontban egy nagy közös városi adventi koszorút, amely idén a napernyős szobor körül lett elhelyezve.

Azért, hogy mindez megvalósuljon sokak munkáját és anyagi támogatását köszönet illeti. A Hmvhi SZC Zsoldos Ferenc Középiskolája, Szakiskolája és Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolája, Szakiskolája a koszorú szerkezetét és elektromos bekötését készítette, a Váczi-Vill Kft. adta a kültéri világítást, hogy az éjszaka selfizők is jól lássák a gyertyákat, a Piramis Üzletház a gyertyák áttetsző „ruháit” varrták, a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon és DINÓ Design Stúdió a dekorációját készítették el a koszorúnak, és a Városellátó NKft. a fenyőborítását. Végezetül a Marossy Gyula és csapata kötötte rá a hálózatra a dekoratív városi koszorút a hálózatra.

2015. november 29-én, advent 1. vasárnapján a görögkeleti egyház képviselője, Horeftosz Konstantin mondta el gondolatait a Karácsony ünnepéről és „gyújtotta meg” az első gyertyát. A város óvodásai pedig vidám énekükkel ajándékozzák meg a résztvevőket.
Forrás