Kezdőlap Egyéb A szentesi laktanya környékén is lehet látni majd fegyveres járőröket…

A szentesi laktanya környékén is lehet látni majd fegyveres járőröket…

48

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/11/fegyv.htm

HM Sajtóosztály hivatalos közleménye szerint a franciaországi terrortámadások kapcsán Magyarországon bevezetésre kerülő biztonsági intézkedésekből kifolyólag a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét így a szentesi laktanya környékén is lehet látni majd fegyveres járőröket.

MTI-közlemény:
A franciaországi terrortámadások nyomán Magyarország miniszterelnökének vezetésével összeült a Nemzetbiztonsági Munkacsoport, amely megerősített biztonsági intézkedések bevezetéséről döntött. Ennek értelmében a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain.

Az intézkedés alapján a laktanyák és egyéb honvédségi objektumok környékén fegyveres járőrszolgálatot látnak el a katonák, és szigorították az objektumokba történő belépést is. Ugyancsak megerősítették a déli határ mentén feladatot ellátó katonák elhelyezési körleteinek védelmét, valamint szigorították a missziós feladatokban részt vevő katonákra vonatkozó biztonsági előírásokat.

A magyar emberek biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek. A honvédségi objektumok védelmére kirendelt katonák, valamint a gyalogos és gépjárműves katonai rendészek a fegyverhasználat általános szabályai mellett látják el szolgálatukat.

A megerősített biztonsági intézkedések érvényre juttatásában a Magyar Honvédség kéri a lakosság közreműködését, az esetlegesen okozott kényelmetlenségekért pedig megértését.


Forrás