Kezdőlap Egyéb Alessandro Baricco: Selyem…

Alessandro Baricco: Selyem…

54

(hangoskönyv) a Pódium bérlet következő előadása
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/11/selyem.htm

„Ez nem regény. Nem is elbeszélés. Ez egy történet. Olyan férfiról, aki beutazza a világot, s a végén egy szeles tó partján ül egész nap. Mondhatnánk, hogy szerelmi történet. De ha csupán az volna, nem érné meg elmondani. Szerepel benne vágy és fájdalom, mindkettőről tudjuk, mi fán terem, még sincs rá igazi szavunk. Ebben a történetben egészen új arcát mutatja meg a szerelem. Visszafogott és mindent felforgató, életre szóló és halálos. Ilyen az, ha valaki akár az egész életét képes kockára tenni egy érzésért. Aztán rá kell döbbennie, hogy az igazi nőt mégsem ott találta meg, ahol kereste.

Minden történetnek zenéje van. Ennek fehér zenéje. Ez fontos, mert a fehér zene különös muzsika, időnkint zavarba ejtő: halkan szól, és lassan kell táncolni rá…”

A történetet Baricco nyelvezete teszi elvarázsolttá, leírásai szinte minden érzékszervet megérintenek, az olvasót elvarázsolja és belefeledkezik a meseszövésbe. Olyan, mint valami régi mesemondó, csak a hangjával is képes lebilincselni a közönségét.

Alessandro Baricco: Selyem (november 16. hétfő)
Előadja: Pápai Erika
Hegedűn közreműködik: Horváth János
Forrás