Kezdőlap Kultúra és szórakozás Koncert Zene Világnapja Szentesen…

Zene Világnapja Szentesen…

59

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/9/zenev.htm

Október 1-je a ZENE VILÁGNAPJA. Méltó módon erre a napra időzítették a ZENE-VILÁG-ZENE hangversenysorozat szervezői az évad első koncertjét. Az est előadója HEGEDŰS ENDRE Kossuth és Liszt-díjas zongoraművész. Hódmezővásárhelyen született, zenei tanulmányait a budapesti Zeneakadémián végezte, ahol 1980-ban kapott művészi és tanári diplomát. Számos nemzetközi verseny díjazottja. 1999-től 12 éven át tanított zongorát és kamarazenét a Zeneakadémia Tanárképző Intézetében.

Szólistaként és kamaraművészként rendszeresen hangversenyezik itthon és külföldön. Eddig több mint 2300 alkalommal lépett a közönség elé. Nagy sikerrel vendégszerepelt Európa számos országában, illetve Ausztráliában, Japánban, Dél-Koreában, Kanadában és az Egyesült Államokban.

A szentesi koncert igazi romantikusnak ígérkezik, hiszen a zongoraest műsorában Beethoven híres Phatetique szonátájától Liszt Ferenc és Chopin darabjain keresztül eljutunk Wagner Tannhäuseréig. Szeretettel hívok mindenkit október 1-jén este 7 órára a Zeneiskola hangversenytermébe.

Kocsis Györgyi

A ’Zene Világnapja’ Szentesen
2015. október 1. (csütörtök) 19 óra
Hegedűs Endre
Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész hangversenye

TV-spot: https://www.youtube.com/watch?v=r1btlpcjcc4
Forrás