Kezdőlap Egyéb Ünnepi állománygyűlés és „Új kenyér” áldása Szentesen…

Ünnepi állománygyűlés és „Új kenyér” áldása Szentesen…

74

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/8/hon.htm

Augusztus 19.-én tartotta ünnepi állománygyűlését a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Damjanich Laktanya legénységi étkezdéjében. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Szirbik Imre, Szentes Város polgármestere és dr. Tóth Flórián, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentes Járási Hivatal vezetője.

Papp István hadnagy ünnepi beszédében kiemelte, hogy augusztus 20.-a a magyarság egyik legősibb és legfontosabb ünnepe. Beszélt a több mint egy évezredes magyarság történetéről, a magyar államiság fogalmáról, hitről, hazaszeretetről, Szent István király szellemi örökségéről.

Az ünnepi beszéd után egyházi kenyéráldás következett. Máté Sándor alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálat, Protestáns Tábori Püspökség, püspöki titkára ünnepélyesen megáldotta a nemzeti színű szalaggal átkötött „Új kenyeret”.

Az állománygyűlésen személyügyi határozatok és parancsok kerültek felolvasásra, az elismerésben részesülteknek Antal László ezredes, a műszaki ezred parancsnoka személyesen gratulált.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna főhadnagy
képeket készítette: Kovács Dóra Eszter közalkalmazottForrás