Kezdőlap Egyéb Hamarosan kész az új „régi” 50-es!…

Hamarosan kész az új „régi” 50-es!…

51

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/8/50es.htm
Ilyen volt – ilyen lesz

2014-ben indult el a „SportTourism/HURO/1101/172/2.1.3” – pályázatnak köszönhetően a Szentesi Üdülőközpontban a Szabadtéri úszó- és fürdőmedencék felújítása. Lassan a végéhez ér a projekt, melyet a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében (www.huro-cbc.eu) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával valósul meg (ERDF támogatás összege: 667.977,88 EUR).

Ennek köszönhetően az alábbi vendégek által látható és láthatatlan műszaki tartalmak újulnak meg a Szentesi Üdülőközpontban:

Talán a projekt leglátványosabb beruházása a régi 50 m-es medence felújítása. A hosszú előkészítő munka eredményeként nem csak küllemre, hanem gépészetileg is megújul ez a medence. Új töltő ürítő rendszer keringteti majd az „50-es” szabadtéri úszómedencében. A két hosszoldali medenceperem visszabontása után új, rozsdamentes acélból hajlított medenceperem készül ún. Wiesbaden-i feszítővályúval, így ennél a medencénél is feszített víztükör kerül kialakításra. A felújítás kiterjed arra is, hogy 2 rétegű vízszigetelést kap a medencehéj, az előlépcsők és a lábmosók újra lesznek csempézve, a medence minden oldala mentén új körüljáró készül 2 méter szélességben. Új, rozsdamentes acél csőszerelvényekből készülnek a kapaszkodók, korlátok, létrák és új ugrókövek lesznek elhelyezve a medencevégeken.
Forrás