Kezdőlap Egyéb „Sulimoped” program a Kosztában…

„Sulimoped” program a Kosztában…

52

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/7/sm.htm

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) ebben a tanévben már térségünkben is elindította a „SuliMoped” programot. A Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság irányításával Szentes, Csongrád és Mindszent városában összesen 20 fő számára lette lehetővé hogy ingyenesen segédmotoros vezetői engedélyt (AM) szerezzenek. A nyolcadik osztályos tanulók részére indult program elsődeles célja a közlekedésre nevelés, másodlagos pedig a közlekedési kultúra szintéjek emelése. Európában egyedülálló, hogy Magyarországon 14 évesen már meg lehet szerezni a segédmotoros vezetői engedélyt.

Szentesen és környékén a Profi Autósiskola Kft. nyerte el a képzést, amelyet részben e-learning képzés keretében valósított meg. Az oktatás februárban indult az elméleti tananyagokkal, a KRESZ alapismereti és elsősegélynyújtó tananyagrészekkel, majd a járműkezelési vizsgát követően április és május hónapban már a forgalmi vizsgára készülhettek a tanulók.

Mivel iskolánkban évtizedek óta közlekedésre nevelés bázisa, ezért minket ért a megtiszteltetés, hogy Szentesről elsőként kapcsolódhattunk a kezdeményezéshez. Intézményünkben óriási érdeklődés mutatkozott a projekt iránt. A KRESZ szakkör tagjai közül azok a diákok kaptak lehetőséget, akik Kerékpáros Iskola Kupa versenyeken aktívan részt vesznek és bizonyították rátermettségüket. A programban a megszabott hat fős keret gyorsan megtelt. A csoport tagja lehettek: Csurgai Márk, Kollár László, Szabó Benjámin, Darabos Ferenc, Sebők Bence és Berki Endre. A programot, a helyi koordinátorok Geráné Révész Gabriella és Lucza László, segítették.

A sikeres vizsgákat követően a vezetői engedélyeket a szentesi Rendőrkapitányság épületében ünnepélyes keretek között a Kajtár Norbert a Profi Autósiskola oktatója adta át. Beszédében kiemelte, hogy az összes tanulónak elsőre sikerült a forgalmi vizsgája. Hangsúlyozta, hogy a tudás nem vezetői engedélyben van, hanem a megszerzett ismeretanyagban rejlik.

Meglepetésként érte a gyerekeket, hogy az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a legjobban teljesítő tanulóknak zánkai nyaralást ajánlott fel jutalmul. Örömünkre szolgál, hogy iskolánkból két tanuló, Csurgai Márk és Szabó Benjámin is részese lehet a tábornak.

Reméljük, hogy a jövő tanévben is folytatni tudjuk ezt a nagyszerű programot.
Forrás