Kezdőlap Egyéb Folytatódik a „szociálismalac” program…

Folytatódik a „szociálismalac” program…

63

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/7/malac.htm

Szentes Város Önkormányzata a természetbeni szociális ellátások keretében ebben az évben is elindította a szociális haszonállat programot – tudtuk meg Dr. Demeter Attila alpolgármestertől. 15 – elsősorban több gyermeket nevelő – család részére biztosít az önkormányzat 1 db választási malacot, és az év végéig minden hónapban 70 kg takarmányt, vissza nem térítendő támogatásként.

A kismalacokat a családok 2015. július 10-én reggel 7.00 órakor vehették át a Röfi Takarmánybolt (Szentes, dr. Udvardi u. 42.) előtt, az első adag takarmánnyal együtt.

A családok a szociális rendszerből kerültek kiválasztásra, és a program első részében a családok otthonában meggyőződtek arról, hogy az állatoknak megfelelő körülményeket tudnak biztosítani. A családok az átvétellel egy időben vállalják, hogy az állatokat a jó gazda gondosságával nevelik, gondozzák. A kihelyezett malac a program befejezése után a gazdálkodó tulajdonát képezi, azt tovább nevelheti, eladhatja, levághatja.

Az önkormányzat szentesi kisvállalkozóval kötött szerződést a takarmány biztosítására, minden hónapban egy adott időben kell felkeresni a takarmányboltot, ahol aláírás ellenében megkapják a takarmányt. A malacokat a Pankotai Pig Kft. biztosítja az önkormányzat részére.
Forrás