Kezdőlap Egyéb Állatterápiás Gyermekgyógyító Program zárult Szentesen…

Állatterápiás Gyermekgyógyító Program zárult Szentesen…

65

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/7/mol.htm

Egészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. A krónikusan beteg, a fogyatékkal élő vagy a veszélyeztetett gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése, óvása, fejlesztése mindannyiunk felelőssége. Ma már sok olyan szervezet van, akik szakembereikkel ezekért a gyermekekért dolgoznak.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2015. július 9-én Gáborné Haáz Andrea a szentesi programot támogató MOL Új Európa Alapítvány ügyvezetője személyesen tekintette meg a Jóúton Lóháton alapítvány munkáját.

Kézsmárkiné Piti Irén gyógypedagógus-lovasterapeuta, a Jó Úton-Lóháton Alapítvány vezetője elmondta, hogy 20 foglalkozás mellett eszközbeszerzést és utazási költséget is támogatott a program.
Forrás