Kezdőlap Egyéb Red Bull Air Race: a szentesi műszakiak is bevetésen…

Red Bull Air Race: a szentesi műszakiak is bevetésen…

494

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/6/red.htm

Hat év kihagyás után újra Red Bull Air Race futamot rendeznek július 4-5-én Budapesten, a Parlament előtti Duna-szakaszon. A hagyományoknak megfelelően a Magyar Honvédség alakulatai az idei verseny biztosításában is részt vesznek, de emellett újdonság az, hogy a katonák néhány speciális képességüket is bemutatják a látványos légi show-ra kilátogatóknak.

A világ legjobb pilótái érkeznek július első hétvégéjén Budapestre, hogy a Red Bull Air Race futamon összemérjék tudásukat. A szervezők, mint minden évben, idén is több tízezer érdeklődőt várnak a versenyre, amelyen ezúttal is részt vesznek a Magyar Honvédség alakulatai.

Katonanyelven fogalmazva a „készenlétet” július 1-jére kell elérnie a hadihajósoknak. Azaz ezen a napon települnek ki a verseny helyszínére, a Magyar Honvédség többi alakulatának katonáival együtt. A versenypálya hatalmas „légzsák” kapui idén is katonai pontonelemeken állnak majd, ezek azonban éjszakára nem maradhatnak a Duna hajózó útvonalán, a partra kell valamennyit vontatni, ahol hadihajós katonák is őrzik majd őket, a szentesi műszaki ezred katonáival együttműködve. Ők biztosítják a begyakorlásokat, illetve magát a versenyt is.

Forrás: honvedelem.hu


Forrás