Kezdőlap Egyéb Bemutató kertészetet adtak át Szentesen…

Bemutató kertészetet adtak át Szentesen…

70

Átadták a Duna-R Kft. szentesi kertjét
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/6/dunar.htm

A magyar tulajdonban lévő Duna-R Kft.-t több mint 20 éve alapították. Most saját erőből, 100 millió forint ráfordítással hoztak létre egy olyan telepet, ahol a gazdálkodók saját szemükkel láthatják milyen növények sarjadnak az általuk előállított magokból.

2015. június 24-én a szentesi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban indult a mintakertészet átadó program.

Elsőként Szirbik Imre polgármester köszöntötte a vendégeket. Köszöntőjében visszaemlékezett Dr. Szalva Péter munkásságára, aki révén vált ismertté a szentesi növénynemesítés.

Farkas Sándor beszédében a jövőre utalt, mert a kormány a következő hat évben kiemelten támogatja a kertészeti ágazatot.

Ruszthi Attila a cég képviselője elsőként ismertette a szentesi beruházást, majd elmondta, hogy a cég központja a Kurca-parti városba költözik. Már folynak tárgyalások, hogy további területeket vásároljanak, és a kutatás-fejlesztésnek is Szentesen lesz a székhelye.

Thomas Ogden, a Cocogreen Ltd. (UK) vezető képviselője a kertészetben használt termékükről, a kókuszrostról beszélt és reméli, hogy a most már „szentesi” cég közép-Európa egyik vezető társaságává növi ki magát.

Az ünnepség zárásaként Horvát József, a Szegedi Tudomány Egyetem Élelmiszer-ipari Főiskolai Karának tanszékvezető tanára és Ruskó József, a Duna-R Kft. ügyvezető igazgatója szakmai, kutatási együttműködési megállapodást írt alá.

Ezután a vendégek kiutaztak az Ipari Park északi zónájába, a Bolgárkertészek utcába, ahol Szirbik Imre polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő a nemzeti szalag átvágásával felavatta a Kísérleti Telepet

A program zárásaként, külföldi és hazai vendégek az ünnepség után szétnézhettek a paprika-, paradicsom-, uborka-, padlizsán-, szamóca-, szeder-, málna-, ribiszke-, rózsa-, és gerbera sorok között.

A kertészeti átadóról és a kertészetről további képek itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.763085473821202.1073742193.131890876940668&type=3
Forrás