Kezdőlap Egyéb Szentesi Szárnyas Napok – 1. rész…

Szentesi Szárnyas Napok – 1. rész…

57

Kakasfőző fesztivál (sok képpel)
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/6/szarnyas1.htm

Az idei Hungerit kakasfőző fesztiválra 99 csapat nevezett, mely a Szentesi Szárnyas Napok keretében került megrendezésre. Főként baráti társaságok, családok, munkahelyi közösségek neveztek az idei főzésre, és még a főszervező Bertók Róbert is fakanalat ragadott.

Délelőtt 10 órától folyamatosan érkeztek a csapatok és elkezdték az előkészületeket. A kakast a Hungerit bocsátotta rendelkezésére minden csapatnak, de voltak akik csirkékkel is készültek. Ahány szakács annyi féle pörkölt készült, melyek között volt gyerekmenüs de a jó csípős is megtalálható volt.

A csapatok között sétálva egy-egy markáns gasztronómiai utasítást lehetett hallani (ilyen volt: „Egy pár toll, maradhat, kell a rost bele!)

A leggyorsabb kondérnak 1 óra kellett a megfövéshez, habár a tarhonya között csirkék forogtak, de a lassú tűzön való fövés vezetett igazán omlós eredményhez. A tűzoltók elmondásuk szerint a „török császár” kakasát fojtották a kondérba. Mivel négy esztendő alatt kidőlt a zsűri, így idén sorsolás útján választották ki a legfinomabbat!
Forrás