Kezdőlap Egyéb Szentes zárult az EuroVelo® kerékpárúti túra…

Szentes zárult az EuroVelo® kerékpárúti túra…

54

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/6/eurovelo.htm

A TUTI Egyesület 2015 június 12-14. között rendezte meg hagyományos kerékpártúráját az EuroVelo® 11-es nemzetközi kerékpárút népszerűsítése érdekében. Ez a kerékpáros főútvonal Norvégiából indul és Görögországig tart 7.000 km-en keresztül. Magyarországon a Zemplén- hegységben lép be az országba és Tokajnál éri el a Tiszát. Szolnokról indulva főként a Tisza mentén haladt a csapat egészen Szentesig tekert, ahol köztudott, hogy „Sanghaj után itt van a legtöbb bicikli” – Badár Sándor humorista szavaival élve.

Városunknak azért fontos, hogy kerékpárútja becsatlakozzon az EuroVelo úthálózatba, mert akkor pályázati források is támogatnák a felújítást és az infrastruktúra fejlesztését. Csongrád után sokan azt akarják, hogy a kerékpár túraútvonal Felgyő felé kanyarodjon, de természetesen a legnagyobb kerékpáros hagyományokkal rendelkező alföldi település igyekszik mindent megtenni, hogy a városba csábítsa a kerekezőket így az úthálózatot is.

Buzás Károly túravezetőtől megtudtuk, hogy a napokban megrendezendő konferencián szeretnének arról beszélni, hogyan valósítsuk meg az útvonal jobb kitáblázását és, hogy hogyan valósítsák meg egy kerékpáros térkép kiadását a magyarországi útvonalakról.

Veres Irén az önkormányzat sportreferensétől megtudtuk, hogy lényeges kérdésnek tartják az útvonal kiépítésében érdekeltek összefogását és a turisztikai piacon való egységes megjelenés lehetőségének biztosítását minden szinten.
Forrás