Kezdőlap Egyéb Szentesi embercsempészt fogtak Mosonmagyaróváron…

Szentesi embercsempészt fogtak Mosonmagyaróváron…

62

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/5/ember.htm

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság adta hírül, hogy egy szentesi férfi 11 szír, egy elefántcsontparti és egy indai állampolgár jogellenes külföldre szállításához nyújtott segítséget.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészei 2015. május 24-én 17 óra 45 perckor az M1-es autópályán a hegyeshalmi kilépőnél ellenőriztek egy magyar forgalmi rendszámú Ford Transit kisbuszt. A járművet egy magyar férfi vezette. Az autóban utasként 11 szír, egy elefántcsontparti és egy indiai állampolgár tartózkodott. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni és a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel sem rendelkeztek.

A járőrök a migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a gépkocsivezetőt embercsempészés bűntett gyanúja miatt a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A sofőr gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, hogy anyagi haszonszerzés céljából vállalta a megbízást.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a járművet vezető 36 éves szentesi férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Forrás: police.hu
Forrás