Kezdőlap Egyéb Mátéffy óvoda családi és egészségnap…

Mátéffy óvoda családi és egészségnap…

57

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/5/mat.htm

Immár 15. alkalommal rendezték meg, 2015. május 9-én, a Dr. Mátéffy Ferenc utcai Óvoda Családi Egészségnapját! A szlogen most sem volt más, mint „Ép testben, ép lélek”! És köszönhetően a rengeteg programnak, a nagyon lelkes szülőknek és a mozogni vágyó gyerekeknek, na és a remek időnek… igazán sok gyermek és felnőtt érezhette magát jól!

A programot a gyerekek bemutatói nyitották, az elmaradhatatlan Mátéffy-s Mini Majorette mellett, a Tökmagok zenés produkciója is látható volt. Ezt követte a Koszta József Általános Iskola 3.-osztályos Sportpoharazóinak bemutatója, majd a sorverseny, amely minden évben méltán nagy sikert arat. Apukák és anyukák váltak újra kis időre gyermekké, s versenyeztek együtt és egymás ellen, a gyerekekkel és az óvó nénikkel közösen a leggyorsabb, legsportosabb csapat címéért.

A délutánt színesítette még a Kis Bálint Református Általános Iskola Kötélugróinak és a Szentesi Voltige Team csapatának lovastorna bemutatója.

Lehetett lovagolni, kocsikázni, légvárazni. Volt kalandpark Edinával, Mászófal, csillámtetoválás, arcfestés és elsősegély bemutató a Vöröskereszt jóvoltából. Még egy mentőautót is kipróbálhattak a gyerekek a Szentesi Mentőállomásnak köszönhetően.

No és ezen a napon az sem volt mindegy, hogy hogyan táplálkozunk. Az egészséges életmód jegyében sok-sok zöldséggel és gyümölccsel, egészséges szendvicsekkel kínálták meg a vendégeket.

A délutánt a Tücsök zenekar műsora zárta.

A rendezvény támogatóinak köszönetüket fejezik ki a szervezők:
Denti-System Kft.
Hungerit Zrt.
Micro Dekor
Füsti Cukrászda
Bolt az egészséghez
Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete
Mentőállomás Szentes
Csurgainé Szoszjár Ildikó
Horváth Zoltán
és a szülők.
Forrás